S. O. S. Bajban az erdő!
Mintegy 30 ezer hektárnyi terület szorul helyreállításra a tavaly decemberi ónos eső miatt - mondta az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) főtitkára vasárnap a Duna csatornán, az S. O. S. Bajban az erdő! című tematikus nap keretében.
2015. március 1. 11:57

Lomniczi Gergely emlékeztetett arra, hogy a magasabban fekvő területeken, például Dobogókőn, a Magas-Mátrában, Galyatető térségében, a Börzsönyben és a Bükkben 8-10 centiméteres jégréteg keletkezett a fákon, amelyek ágai letörtek a nagy súly alatt. Mindez nagyjából 50 ezer hektárnyi erdőterületet érintett.

Ezen belül harmincezer hektárnyi erdőterület olyan súlyosan károsodott, hogy emberi beavatkozásra és segítségre van szükség - hívta fel a figyelmet.

Lomniczi Gergely elmondta, hogy az egyesület munkatársai eddig turistautakat tisztítottak meg, a főváros térségében például mintegy 500 kilométernyit. Közölte: már több mint 15 ezer hívás és SMS érkezett az S.O.S. Bajban az erdő! adományvonalra.

Azok, akik szeretnék támogatni a kárenyhítést, a 13600-as telefonszámot tárcsázzák, majd a 90-es számot kell megadni. Ezzel hívásonként és SMS-enként 250 forinttal támogatják a károsodott erdők helyreállítására.

Vasárnap több helyszínen is jelen lesznek a közmédia munkatársai. A műsorfolyam este 10-ig tart, mindenekelőtt a Duna csatornán. A televíziós programok mellett a Kossuth Rádió számos műsora is foglalkozik a témával.

MTI nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó