Ma hatvankilenc illegális bevándorlót fogtak el Bács-Kiskunban
2015. január végén és február első hetében az illegális bevándorlás kiugróan magas volt, azóta csökkenő tendenciát mutat.
2015. február 15. 14:02

Hatvankilenc határsértőt – köztük tizenkét gyermeket – tartóztattak fel a járőrök Bács-Kiskun megye Szerbiával határos szakaszán szombaton – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közlése szerint a kelebiai és a bácsalmási határrendészeti kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 49 koszovói, 3 pakisztáni, 3 afgán és 2 iráni állampolgárral szemben.

A 11 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták, a kíséretükben lévő 12 gyermekkel együtt.

A határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság MTI-hez korábban eljuttatott adatai szerint a szerb-magyar határszakaszon február 7-14. között összesen 938 illegális határsértővel – közöttük 161 gyermek - szemben intézkedtek.

A 777 felnőtt döntő többsége – 683 - koszovói állampolgár volt. A menekültek között 31 afgán, 20 szír, 15 kubai, 9 albán, 7 bangladesi, 3-3 pakisztáni és iráni, 2-2 kubai és palesztin valamint 1-1 szerb és montenegrói illegális határsértő volt. A gyerekek nemzetiségére nem tért ki külön a rendőrségi tájékoztatás, de döntő többségük koszovói szüleivel együtt lépte át a szerb-magyar határt.

A rendőrség honlapján közzétett összesített adatok szerint, 2015. január végén és február első hetében az illegális bevándorlás kiugróan magas volt, azóta csökkenő tendenciát mutat.

A közzétett adatok szerint február 4-6. között összesen 4463 illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar határőrizeti szervek, ami egy héttel később, tehát február 11-13. között 1349-re csökkent.

Eben az évben egy napon belül február 6-án fogták el a legtöbb, 1696 illegális bevándorlót.

Szintén a rendőrség honlapja ad információt arról, hogy február 7-én 1441, február 14-én 550 határsértőt fogtak el.

MTI
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Újabb szakadás fenyegeti a Jobbikot
  Belharcokkal teli elnökválasztás előtt áll a Jobbik, úgy tűnik, többen ellenzik Jakab Péter pártvezetővé választását, mondván, az egyenes út a balliberális pártokkal való teljes összeboruláshoz.
 • Felbecsülhetetlen károkat szenvednek el a magyar vízek
  A vízpartokon állandó téma, hogy hiába terjed a c&r (catch and release, vagyis a halakat kifogás után a vízbe visszaengedő) nézet terjedése, valamint a halászat tilalma, mégis fogyatkozónak tűnik a természetes vizek állománya. Emiatt sokan kezdenek haltelepítésekbe, márpedig a szakértők szerint ez éppen fordított hatást válthat ki, és halbőség helyett hatalmas pusztítást okozhat – írja a Napi.hu.
 • Lehetetlen megvalósítani az Európai Egyesült Államok vízióját
  Az európai parlamenti választás kampányában az Európai Egyesült Államokban látta a jövőt a baloldal egy része. Fricz Tamás politológus azonban úgy gondolja ez lehetetlen, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok történelme teljesen eltér az úgynevezett öreg kontinensétől.
MTI Hírfelhasználó