Ma hatvankilenc illegális bevándorlót fogtak el Bács-Kiskunban
2015. január végén és február első hetében az illegális bevándorlás kiugróan magas volt, azóta csökkenő tendenciát mutat.
2015. február 15. 14:02

Hatvankilenc határsértőt – köztük tizenkét gyermeket – tartóztattak fel a járőrök Bács-Kiskun megye Szerbiával határos szakaszán szombaton – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közlése szerint a kelebiai és a bácsalmási határrendészeti kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 49 koszovói, 3 pakisztáni, 3 afgán és 2 iráni állampolgárral szemben.

A 11 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták, a kíséretükben lévő 12 gyermekkel együtt.

A határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság MTI-hez korábban eljuttatott adatai szerint a szerb-magyar határszakaszon február 7-14. között összesen 938 illegális határsértővel – közöttük 161 gyermek - szemben intézkedtek.

A 777 felnőtt döntő többsége – 683 - koszovói állampolgár volt. A menekültek között 31 afgán, 20 szír, 15 kubai, 9 albán, 7 bangladesi, 3-3 pakisztáni és iráni, 2-2 kubai és palesztin valamint 1-1 szerb és montenegrói illegális határsértő volt. A gyerekek nemzetiségére nem tért ki külön a rendőrségi tájékoztatás, de döntő többségük koszovói szüleivel együtt lépte át a szerb-magyar határt.

A rendőrség honlapján közzétett összesített adatok szerint, 2015. január végén és február első hetében az illegális bevándorlás kiugróan magas volt, azóta csökkenő tendenciát mutat.

A közzétett adatok szerint február 4-6. között összesen 4463 illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar határőrizeti szervek, ami egy héttel később, tehát február 11-13. között 1349-re csökkent.

Eben az évben egy napon belül február 6-án fogták el a legtöbb, 1696 illegális bevándorlót.

Szintén a rendőrség honlapja ad információt arról, hogy február 7-én 1441, február 14-én 550 határsértőt fogtak el.

MTI
 • Szomorú séta ezzel a Gergővel
  Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
 • Karácsony Kommün
  Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
 • Orbán: tisztán magyar pártok tudják hatékonyan képviselni a Kárpát-medencei magyarságot
  A magyar etnikai pártok szükségességéről, a Kárpát-medencei magyarlakta területek gazdasági fejlesztéséről és a magyar közösségek önazonosságának megvédéséről is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken délelőtt a Magyar Állandó Értekezlet XVIII. plenáris ülésén a Várkert Bazárban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkára.
 • Kövér: mindig az ősök sírjai avatják az országot hazává
  Mi, magyarok, hiszünk abban, hogy mindig az ősök sírjai avatják az országot hazává - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság (NEKB) fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendezett konferencián pénteken a Parlamentben.
 • Tarlós István a kereszténydemokratáknál
  Kilenc éven át sikerrel vezette a magyarok fővárosát Tarlós István. A várospolitikus a közélet kereszténydemokrata elvekkel rokonszenvező résztvevőihez látogatott.
MTI Hírfelhasználó