Ma hatvankilenc illegális bevándorlót fogtak el Bács-Kiskunban
2015. január végén és február első hetében az illegális bevándorlás kiugróan magas volt, azóta csökkenő tendenciát mutat.
2015. február 15. 14:02

Hatvankilenc határsértőt – köztük tizenkét gyermeket – tartóztattak fel a járőrök Bács-Kiskun megye Szerbiával határos szakaszán szombaton – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Árvai Edina közlése szerint a kelebiai és a bácsalmási határrendészeti kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 49 koszovói, 3 pakisztáni, 3 afgán és 2 iráni állampolgárral szemben.

A 11 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták, a kíséretükben lévő 12 gyermekkel együtt.

A határsértők menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság MTI-hez korábban eljuttatott adatai szerint a szerb-magyar határszakaszon február 7-14. között összesen 938 illegális határsértővel – közöttük 161 gyermek - szemben intézkedtek.

A 777 felnőtt döntő többsége – 683 - koszovói állampolgár volt. A menekültek között 31 afgán, 20 szír, 15 kubai, 9 albán, 7 bangladesi, 3-3 pakisztáni és iráni, 2-2 kubai és palesztin valamint 1-1 szerb és montenegrói illegális határsértő volt. A gyerekek nemzetiségére nem tért ki külön a rendőrségi tájékoztatás, de döntő többségük koszovói szüleivel együtt lépte át a szerb-magyar határt.

A rendőrség honlapján közzétett összesített adatok szerint, 2015. január végén és február első hetében az illegális bevándorlás kiugróan magas volt, azóta csökkenő tendenciát mutat.

A közzétett adatok szerint február 4-6. között összesen 4463 illegális bevándorlót tartóztattak fel a magyar határőrizeti szervek, ami egy héttel később, tehát február 11-13. között 1349-re csökkent.

Eben az évben egy napon belül február 6-án fogták el a legtöbb, 1696 illegális bevándorlót.

Szintén a rendőrség honlapja ad információt arról, hogy február 7-én 1441, február 14-én 550 határsértőt fogtak el.

MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó