A magyar baloldal nem hazafias
A nyugat-európai baloldal hazafias – ellentétben a magyarországival –, ugyanakkor fő céljuk a nemzetállamok szétverése, André Goodfriend amerikai ügyvivő magyarországi támogatói magyarellenes politikát támogattak, a hazai rasszistázókat pedig valaki lefizette – véli Tőkéczki László történész.
2015. február 15. 14:17

"Én ilyen emberekkel nem is vagyok hajlandó foglalkozni, (...) ezek primitív figurák" – mondta a 180 percben Tőkéczki László történész a Foreign Affairs című lapban megjelent elemzői vélemények szerzőiről, akik szerint a magyar kormány tevékenysége határrevíziós feszültségeket szít a Kárpát-medencében.

Tőkéczki László szerint a cikkben nyilatkozók most bevándorláspártiak, miközben 2004-ben, a határon túli magyarok státuszáról szóló népszavazás előtt 23 millió, magyar állampolgárságra pályázó románnal riogattak. Az ilyen vélemények megfogalmazói etikailag senkik, számukra semmi nem fontos, csak az egyéni és a csoportérdekük. „Ma már a magyarországi baloldalt a világon mindenhol szeretik, csak éppen Magyarországon nem – fogalmazott.

A történész hozzátette: azok pedig, akik arról beszélnek, hogy Magyarországon terjed a rasszizmus, az antiszemitizmus, szerinte „megélhetési antiszemitázók meg rasszistázók”, akiket valaki fizet.

A történész kitért arra is, hogy távozik Magyarországról André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő. Tőkéczki László azt mondta, a diplomatát azért „vonták ki”, mert kiderült, hogy kontraproduktív, amit csinál. Hozzátette: az amerikai ügyvivő támogatói magyarellenes politikát támogattak, és semmi közük az európaisághoz és a modernséghez, mert például a nyugat-európai baloldal többsége hazafias, ők meg nem. Tőkéczki László ugyanakkor azt is mondta, a baloldalt egy dolog érdekli, mégpedig hogy az európai nemzetállamokat mielőbb szét lehessen verni.

A bevándorlás kérdéséről a történész azt mondta, az üldözötteket be kell fogadni, de nem mindenkit. Úgy véli, Angela Merkel német kancellár részben őszinte volt, amikor arról beszélt, hogy hazájának szüksége van a bevándorlókra, ugyanis Németországban ezek az olcsón dolgozó migránsok mosogatnak és söprögetik az utcát. Hangsúlyozta: a nyugat-európai államok a magasan képzett szakembereket is hajlandóak befogadni, amivel az a probléma – Magyarország esetében is –, hogy ha elmennek, „akkor ez a vidék nyomorúságos teleppé válik”.

hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó