A magyar baloldal nem hazafias
A nyugat-európai baloldal hazafias – ellentétben a magyarországival –, ugyanakkor fő céljuk a nemzetállamok szétverése, André Goodfriend amerikai ügyvivő magyarországi támogatói magyarellenes politikát támogattak, a hazai rasszistázókat pedig valaki lefizette – véli Tőkéczki László történész.
2015. február 15. 14:17

"Én ilyen emberekkel nem is vagyok hajlandó foglalkozni, (...) ezek primitív figurák" – mondta a 180 percben Tőkéczki László történész a Foreign Affairs című lapban megjelent elemzői vélemények szerzőiről, akik szerint a magyar kormány tevékenysége határrevíziós feszültségeket szít a Kárpát-medencében.

Tőkéczki László szerint a cikkben nyilatkozók most bevándorláspártiak, miközben 2004-ben, a határon túli magyarok státuszáról szóló népszavazás előtt 23 millió, magyar állampolgárságra pályázó románnal riogattak. Az ilyen vélemények megfogalmazói etikailag senkik, számukra semmi nem fontos, csak az egyéni és a csoportérdekük. „Ma már a magyarországi baloldalt a világon mindenhol szeretik, csak éppen Magyarországon nem – fogalmazott.

A történész hozzátette: azok pedig, akik arról beszélnek, hogy Magyarországon terjed a rasszizmus, az antiszemitizmus, szerinte „megélhetési antiszemitázók meg rasszistázók”, akiket valaki fizet.

A történész kitért arra is, hogy távozik Magyarországról André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivő. Tőkéczki László azt mondta, a diplomatát azért „vonták ki”, mert kiderült, hogy kontraproduktív, amit csinál. Hozzátette: az amerikai ügyvivő támogatói magyarellenes politikát támogattak, és semmi közük az európaisághoz és a modernséghez, mert például a nyugat-európai baloldal többsége hazafias, ők meg nem. Tőkéczki László ugyanakkor azt is mondta, a baloldalt egy dolog érdekli, mégpedig hogy az európai nemzetállamokat mielőbb szét lehessen verni.

A bevándorlás kérdéséről a történész azt mondta, az üldözötteket be kell fogadni, de nem mindenkit. Úgy véli, Angela Merkel német kancellár részben őszinte volt, amikor arról beszélt, hogy hazájának szüksége van a bevándorlókra, ugyanis Németországban ezek az olcsón dolgozó migránsok mosogatnak és söprögetik az utcát. Hangsúlyozta: a nyugat-európai államok a magasan képzett szakembereket is hajlandóak befogadni, amivel az a probléma – Magyarország esetében is –, hogy ha elmennek, „akkor ez a vidék nyomorúságos teleppé válik”.

hirado.hu - Kossuth Rádió Vasárnapi Újság
  • Orbán: magyarnak lenni jó!
    Magyarnak lenni jó, a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.
  • Az Európai Unióban csak a magyarokat védi rezsicsökkentés
    Miközben számos uniós tagállamban brutális mértékben drágultak a rezsiköltségek az elmúlt egy évben, hazánkon kívül sehol nincs hatályban a rezsicsökkentéshez hasonló átfogó intézkedés a lakosság terheinek mérséklésére. Több országban megduplázódott a földgáz vagy az áram ára, de arra is van példa, hogy a korábbinál négyszer-ötször kell többet fizetni ezekért a tételekért – olvasható az Origó.hu cikkében.
  • Brüsszelben fordítva ülnek a lovon
    A brüsszeli olajembargó gazdasági következményei a tagországok egy részét, köztük Magyarországot sújtanák.
MTI Hírfelhasználó