Kész rendelte meg a róla készült közvéleménykutatást?
Egy újságcikk szerint Kész Zoltán kampánycsapata rendelte meg azt a közvéleménykutatást, amely azt mutatja ki, hogy 6 százalék választja el a fideszes jelöltet a baloldal által is támogatott Kész Zoltántól. Kész Zoltánt támogatja az Együtt is, amelyet most Szigetvári Viktor irányít.
2015. február 11. 10:00

Szigetvári Viktornak korábban sajtóhírek szerint közös cége volt a Szonda Ipsos két vezetőjével, a tanácsadó cég - szintén az akkori hírek szerint - többmilliós megrendeléseket kapott a Medgyessy- és a Gyurcsány-kabinettől.

Meglepően szoros versenyt mutat a titkos veszprémi kutatás - ezt írja az index. Részletesen bemutatják a kutatás eredményét, amely szerint 6% választja el a baloldal által is támogatott Kész Zoltánt a Némedi Lajos fideszes jelölttől. Az index arról nem ír, hogy honnan szerezte meg az általuk titkosnak nevezett felmérést.

A kutatást az Ipsos végezte. A Híradó elérte az intézetet, ahol annyit mondtak: egy magánmegrendelő bízta meg őket. Ezért nem publikálhatják a kutatást, és nem is nevezik meg a megrendelőt. Azt is mondták: a cikkben benne van, hogy ki rendelte a felmérést. A cikk úgy fogalmaz: Kész kampánycsapata rendelte meg.

Kész Zoltán rendszeres szervezője és felszólalója a kormányellenes tüntetéseknek. Függetlenként indul Veszprémben, de támogatja az MSZP, a Demokratikus Koalíció és az Együtt is, amelyet most Szigetvári Viktor irányít.

Szigetvári Viktor 2009-ben még az MSZP kampányigazgatója volt. Az akkori kormányzati ciklusban - sajtóhírek szerint - Szigetvári Viktor a Szonda Ipsos két vezetőjével: Levendel Ádám elnök-vezérigazgatóval és Sterk Péter vezérigazgatóval közösen alapított egy kommunikációs céget. A tanácsadó cég - szintén az akkori hírek szerint - többmilliós megrendeléseket kapott a Medgyessy- és a Gyurcsány-kabinettől.

Egy másik korabeli sajtóhír pedig arról szól: a Szonda Ipsos közvéleménykutató akkori vezetője, Levendel Ádám rendszeresen adott kommunikációs tanácsokat Medgyessy Péter miniszterelnöknek. A cikk úgy fogalmaz: a Szonda Ipszosz akkori vezetője bizalmasa volt a szocialista kormány akkori miniszterelnökének.

hirado.hu - M1 Hiradó
  • A Brezsnyev-doktrína kísértete járja be Európát
    A magyar kormányfő, a Fidesz elnöke Marine Le Pennel közös nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta: az Európai Bizottság a szerződések őréből ideológiai központtá vált, a Brezsnyev-doktrína modernizált, európai uniós formáját tapasztalja meg Lengyelország és Magyarország is naponta.
  • A magyarságnak az értéket kell képviselnie
    A magyaroknak az élet minden területén az értéket kell képviselniük az értéktelenséggel szemben - mondta az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny keddi díjátadó ünnepségén az Országházban a rendezvény fővédnökeként a házelnök.
  • Húszéves a nemzeti lovas díszegység
    Húszéves a nemzeti lovas díszegység, ebből az alkalomból díszszemlét tartottak kedden a Készenléti Rendőrségnél, amelyen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter.
MTI Hírfelhasználó