Inkább az elvek, mint a kétharmad lebontása
A Fideszt addig nem lehet megbuktatni, amíg a baloldalon nem határozzák meg a megfelelő értékeket - ilyen az igazságosság, szolidaritás és az esélyegyenlőség.
2015. február 10. 17:26

Az ellenzéki pártok által támogatott Kész Zoltán veszprémi országgyűlési képviselőjelölt kijelentései ezekkel nem egyeztethetők össze – véli Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke.

Nem lehet baloldaliként támogatni a februári veszprémi időközi országgyűlési választáson a független jelöltként, de több ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával induló Kész Zoltánt – mondta a 180 percben Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke.

A politikus szerint Kész Zoltán azt akarja, hogy csak az szavazhasson, aki adózik, ez pedig a szociáldemokraták számára elfogadhatatlan. Mi lesz az egyetemistákkal, a munkanélküliekkel és a nyugdíjasokkal? – tette fel a kérdést Schmuck Andor. Hozzátette, Kész Zoltán támogatását kérni, a szavazók becsapása.

Kész Zoltán korábban blogjában írt arról, hogy nem hisz az esélyegyenlőségben, a segélyezésben, és választójogot sem adna annak, aki nem adózik.

Schmuck Andor szerint a Fideszt addig nem lehet megbuktatni, amíg a baloldalon nem határozzák meg a megfelelő értékeket. Ilyen az igazságosság, szolidaritás és az esélyegyenlőség. Ezeket nem lehet eldobni azzal indokkal, hogy a veszprémi  ellenzéki győzelem megszünteti a kétharmados kormánypárti többséget a parlamentben, „ami egyébként nem is lényeg” – fogalmazott. Ha ugyanis a Fidesznek kétharmadra van szüksége, akkor „Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor otthon marad, és megvan a kétharmad”.

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja – a Jólét és Szabadság Demokrata Közösséggel (JESZ) együtt – Karancsi Tibor volt rendőrt, az "olajbotrány kirobbantóját" támogatják a veszprémi választáson.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó