A szombati balesetben elhunyt rendőrökre emlékeztek
Az elhunyt rendőrökre emlékeztek este a XVIII. kerületi rendőrkapitányság előtt.
2015. február 8. 10:10

Szombaton kora hajnalban az Üllői úton történt balesetben három autó ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati gépkocsi volt. A szolgálati autóban utazó két rendőr olyan sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az egyik gépkocsiból egy embert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az ORFK reggel azt közölte honlapján, hogy a XVIII. kerületi rendőrségnél dolgozott a halálos balesetet szenvedett törzsőrmester és őrmester. Temetésükről később intézkednek. 

Autós üldözés előzhette meg a karambolt

Egy autós üldözés közben történhetett az a baleset szombat hajnalban, amelyben életét vesztette két rendőr. A helyszínen készült képeken az látszik, hogy egy taxinak csapódott neki a rendőrautó - az ügyészség vizsgálja, hogy pontosan mi történt.

Órákig helyszíneltek a rendőrök éjszaka a 18. kerületben. Az ütközéstől a taxi eleje gyakorlatilag leszakadt, és a rendőrautó is súlyosan megrongálódott. A benne ülő törzsőrmester és őrmester a helyszínen meghalt, egy férfit a mentők életveszélyes állapotban vittek kórházba. Mivel az áldozatok rendőrök voltak, ezért a baleset körülményeit a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta: a vizsgálat ki fog terjedni a baleset összes körülményére, így arra is, hogy a balesetben érintett bármelyik fél követett-e el KRESZ szabályszegést és amennyiben igen, az összefüggésben áll-e a bekövetkezett balesettel.

A baleset részleteiről az ügyészség egyelőre nem nyilatkozik. Az ügyben későbbre ígértek tájékoztatást.

A Híradó helyszínen szerzett értesülései szerint a rendőrök kocsija éppen egy másik autót üldözött, amikor eléje kanyarodott egy harmadik jármű, amelynek nekiütközött. A rendőrautó ezután átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan karambolozott egy taxival.

Az az autó, amivel a rendőrök elsőként ütköztek, nem állt meg.

Egy szemtanú ezt látta és kocsijával utánament. Egészen addig követte, amíg a másik autó meg nem állt. Ekkor kihívta a rendőröket, akik a vezetőt előállították. A Híradó úgy tudja, a férfit megszondáztatták, majd miután a szonda elszíneződött, vérvételre előállították.

A baleset helyszínén már délelőtt virágokat és mécseseket lehetett látni. 

hirado.hu - MTI
  • Újra kell tanulnunk a demokráciát
    A „létező demokrácia” részének kell tekintenünk az idegen titkosszolgálatok videókészítését és az időzített nyilvánosságra hozást. A külföldi tőzsdespekulánsok kampányfinanszírozó tevékenységét. A külföldi propagandaközpontok itthoni buzgólkodását.
  • Karácsony Gergely lovasszobránál
    De nézzük végre Budapestet, mert Budapest csodás. Húsz évig vezette egy szociológus, kilenc éve vezeti egy mérnök. Nem kell különösebb hangszerismeret lezongorázni a különbséget.
MTI Hírfelhasználó