Vállalhatatlan a baloldal veszprémi jelöltje
A baloldalnak választ kell adnia arra, hogy egy antidemokratikus nézeteket valló embert kívánnak-e az Országgyűlésbe küldeni, és azonosulnak-e ezekkel az antidemokratikus nézetekkel – hangzott el Tuzson Bence szombati sajtótájékoztatóján.
2015. február 7. 13:54

Újabb tények jelentek meg Kész Zoltán baloldali veszprémi jelölttel kapcsolatban a tegnap esti M1 Híradóban. Tuzson Bence ismételten leszögezte: nincs helye a magyar politikai közéletben olyan embernek, aki nem hisz az alapvető demokratikus értékekben. Kész Zoltán az utóbbi időben ilyen kijelentéseket tett – fűzte hozzá.

A Fidesz-frakció szóvivője aláhúzta, a baloldali jelölt nem hisz a képviseleti demokráciában, abban, hogy mindenkinek egyenlő szavazati joga legyen, azaz minden veszprémi ember szavazhasson. Nem hisz az esélyegyenlőségben, valamint abban sem, hogy szolidaritást kell vállalnunk egymásért, hogy akik elesettek, azokon segíteni kell, és nem lehet őket az út szélén hagyni – fűzte hozzá. Tuzson Bence felidézte, a baloldali jelölt kifejtette álláspontját a fiatalokkal kapcsolatban is, elmondta, hogy a magyar fiatalokat lustának tartja, akik nem akarnak dolgozni. Fizetős oktatást és egészségügyet is akar – sorolta.

Tuzson Bence elmondta, a baloldali pártok, - akik támogatják Kész Zoltán indulását – letagadták, hogy ilyen bizonyítékok léteznének, és ezzel becsapták az embereket. Kiderült, hogy egy demokratikus országban vállalhatatlan jelöltről van szó – szögezte le.

A Fidesz-frakció szóvivője közölte, amikor lebuktak a baloldali pártok, először úgy tettek, mintha nem léteznének a bizonyítékok, majd később kifejtették, hogy a kiválasztás során nem lényeges szempont, hogy milyen a jelölt politikai nézete. Majd letagadták azt is, hogy Kész Zoltán az ő jelöltjük lenne, sőt azt is mondták, nem tudják, hogy Kész Zoltán fenntartja-e még a nézeteit. Később pedig arról kezdtek el beszélni, hogy nem igaz, amit az újságírók kiderítettek, nem léteznek a bizonyítékok – idézte fel Tuzson Bence.

A szóvivő aláhúzta, kiderült, hogy léteznek a bizonyítékok; vannak hangfelvételek, kamerás felvételek, és rendelkezésre állnak azok az írott dokumentumok is, amelyekben Kész Zoltán kifejtette álláspontját. Tuzson Bence felhívta a figyelmet arra is, hogy Kész Zoltán még tovább is ment, mert most már azt is hangoztatja, hogy az egyénnek sincs felelőssége a közösséggel szemben; nem kell teljesíteni alapvető kötelezettségeit, mint például az adófizetést, sőt egyenesen rablásnak tartja, hogy az egyén felelősséget vállaljon a közösséggel. Úgy gondoljuk, a veszprémieknek nincs szükségük ilyen jelöltre – szögezte le.

Tuzson Bence aláhúzta, a baloldalnak választ kell adni arra, hogy miért hazudtak a veszprémi jelöltjük személyével kapcsolatban, miért titkolták el, hogy milyen nézeteket vall Kész Zoltán, illetve miért tagadták le egyáltalán azt is, hogy jelöltjük lenne, és miért tagadták a videófelvétel létezését. A szóvivő szerint a baloldal nem titkolózhat tovább. Színt kell vallaniuk abban, hogy egy antidemokratikus nézeteket valló embert kívánnak-e az Országgyűlésbe küldeni, és azonosulnak-e ezekkel az antidemokratikus nézetekkel – szögezte le Tuzson Bence.

fidesz.hu
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó