Felkészült a TEK Merkel érkezésére
A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.
2015. január 31. 09:12

Úgy fogalmaztak: a TEK a jogszabályok alapján folyamatosan összehangolja és irányítja a védelmi feladatok megszervezésében és végrehajtásában részt vevő szervezetek tevékenységét.

Az elmúlt hetekben a TEK az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) közösen és a német partnerszolgálat szakembereivel együttműködve készítette elő a látogatás biztosítását.

A TEK és az ORFK minden személy- és létesítményvédelmi intézkedést életbe léptetett, illetve a látogatás végéig fenntart, amely a biztonsági és szakmai protokoll szerint szükséges - írták, pontos részletek említése nélkül.

Hétfőn, a látogatás idején a védett személyek által igénybevett útvonalak mentén időleges terelésekre, illetve bizonyos területek és épületek vonatkozásában korlátozásokra vagy lezárásokra lehet számítani, amelyekről a hatóságok tájékoztatják a közvéleményt.

Német-magyar kormányfői találkozók

Angela Merkel német kancellár hétfőn Budapestre látogat. Megbeszélést folytat vendéglátójával, Orbán Viktor miniszterelnökkel, és fogadja őt Áder János köztársasági elnök. A német kormányfő programja során találkozik a Magyarországon tevékenykedő német vállalatok képviselőivel, ellátogat a német nyelvű Andrássy egyetemre és a Dohány utcai zsinagógába is. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának összeállítása az elmúlt évtized kétoldalú kormányfői találkozóiról:

2005. február 21. - Észak-Rajna-Vesztfália tartományban tett látogatásán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszédet mondott a bonni német-magyar beruházási konferencián, és találkozott Gerhard Schröder német kancellárral, valamint a tartomány miniszterelnökével, Peer Steinbrückkel.

2005. október 26. - Gyurcsány Ferenc kormányfő berlini munkalátogatásán a két ország kapcsolatairól és Európa-politikájáról folytatott megbeszélést Gerhard Schröder kancellárral és Angela Merkellel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU)elnökével, a kancellári poszt várományosával.

2006. szeptember 22. - Gyurcsány Ferenc kormányfő Berlinben Angela Merkel német kancellárral hivatalos munkaebéden európai ügyeket és kétoldalú témákat tekintett át.

2007. augusztus 21. - Angela Merkel német kancellár és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Budapesten a két országban megvalósuló reformokról, a Magyarországra szállított német szemét ügyének rendezéséről, a német-magyar munkaerő-piaci együttműködés fejlesztéséről és a kutatás-fejlesztési és technológiai együttműködésről tárgyalt. A német politikus találkozott Sólyom László köztársasági elnökkel és Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével is, és előadást tartott az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen.

2009. augusztus 19. - Angela Merkel kancellár és Bajnai Gordon kormányfő rövid megbeszélést folytatott Sopronban, ahol a német politikus a páneurópai piknik 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken vett részt.

2010. július 21. - Orbán Viktor kormányfő hivatalos látogatást tett Berlinben. Tájékoztatta Angela Merkel német kancellárt a magyar gazdaság, illetve a költségvetés stabilizálását célzó kormányzati lépésekről, Magyarország szomszédsági politikájáról és a 2011 első felében esedékes magyar uniós elnökség legfőbb céljairól.

2010. december 17. - Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben a 2011 első félévében esedékes magyar uniós elnökségre történő felkészülésről egyeztetett Angela Merkel német kancellárral.

2011. május 5-6. - Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben találkozott Angela Merkel német kancellárral, aki köszönetet mondott a magyar uniós elnöki tevékenység addigi munkájáért.

2012. október 11. - Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben Angela Merkel német kancellárral főként az Európai Uniót és a gazdaságpolitikát érintő kérdésekről tárgyalt. A felek nyílt párbeszédet folytattak a választójog és a médiaszabályozás vitatott kérdéseiről is.

2014. március 20. - Brüsszelben folytatott megbeszélést az Európai Tanács ülésén tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár. A két néppárti politikus áttekintette a csúcstalálkozó napirendjén szereplő témákat, különös tekintettel az Ukrajnában kialakult helyzetre.

2014. május 8. - Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben előadást tartott Európa válaszút előtt címmel a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum elnevezésű konferenciáján, majd megbeszélést folytatott Angela Merkel német kancellárral.

2014. október 8. - Orbán Viktor miniszterelnök Milánóban - a foglalkoztatásról szóló EU-csúcstalálkozó keretében - Angela Merkel német kancellárral kül- és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt.

hirado.hu - MTI
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • Gyorsan le kell győzni a gender-ideológiát
  Orbán Viktor „éles eszű, vicces, briliáns és teljesen magabiztos”, egyáltalán nem olyan, ahogy a nyugati média ábrázolja – írja az American Conservative című lapban Rod Dreher amerikai újságíró, a budapesti Danube Institute vendége, aki külföldi újságírók és kutatók kis csoportjának tagjaként csütörtökön részt vett egy beszélgetésen a magyar kormányfővel. Hozzáteszi: Orbán két órát töltött velük, és még a legkeményebb kérdésekre is tartalmasan válaszolt.
 • Dokumentumfilm Batthyány-Strattmann László életéről
  Kiss-Rigó László Szeged-csanádi püspök, az esemény másik fővédnöke arról beszélt, hogy "ezekben a nehéz időkben" külön köszönetet érdemelnek azok, akik egy olyan embernek, mint Batthyány-Strattmann László, nemcsak az emlékét őrzik, hanem az életét és példáját is hozzáférhetővé teszik a mai társadalom számára.
 • Hazánk első szuperszonikus kutatórakétája
  Sikeresen startolt a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) Aerospace Team által megépített megépített, 3 méter hosszú, szilárd hajtóanyagú, oktatási célú kutatórakéta csütörtökön - közölte az MTI-vel pénteken a projekt főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
MTI Hírfelhasználó