Éljünk az ország lehetőségeivel!
Mi, magyarok azért dolgozunk, hogy miénk legyen Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága, amely munkahelyet teremt minden Magyarországon élő embernek - jelentette ki Orbán Viktor a kecskeméti Mercedes gyárban.
2015. január 20. 14:42

A kormányfő felhívta a figyelmet arra, hogy kevés olyan Mercedes üzem van a világon, ahol szinte minden évben kifejlesztenek, majd sorozatgyártásba állítanak egy új modellt. Kecskemét ebbe az elit körbe tartozik – tette hozzá Orbán Viktor annak kapcsán, hogy a kecskeméti gyár három modellre bővíti termelési portfólióját, megkezdik a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake modell gyártását is.

A miniszterelnök rámutatott a kölcsönös bizalom fontosságára a gyár tulajdonosai, vezetői és dolgozói között is. Ennek az autónak minden egyes elemében ott van a magyar emberek szakértelme és munkája – hangsúlyozta, majd köszönetet mondott az elvégzett munkáért. A miniszterelnök szerint a dolgozók teljesítménye egy nagy teherbírású köteléket épít a Mercedes és Kecskemét, Magyarország és Németország között.

Szólt arról is, az új modell arra is bizonyíték, hogy a magyarok jó okkal bíznak a Mercedesben. Emlékeztetett arra, hogy a gazdasági válságot követően a Mercedes adta meg nekünk, magyaroknak a lehetőséget arra, hogy hazánkat visszahelyezzük Európa gazdasági térképére.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, a kormány országvezetési filozófiája három szóban foglalható össze: bizalom, lehetőség és kötelesség.

A legfőbb kötelességünknek azt tartjuk, hogy élni tudjunk az ország lehetőségeivel a nekünk bizalmat szavazó magyar emberek számára - tette hozzá.

Mi, magyarok azért dolgozunk, hogy miénk legyen Európa egyik legjobban teljesítő gazdasága, amely munkahelyet teremt minden Magyarországon élő embernek – húzta alá. Hozzáfűzte, ennek a célnak az eléréséhez lényegesek a magyar-német gazdasági kapcsolatok.

Kiemelte, hazánkban jelenleg 6000 teljesen vagy részben német tőkével alapított vállalat van, ezek a cégek 300 ezer embernek adnak munkát. Nekünk, magyaroknak az a célunk, hogy hazánk továbbra is biztos pont legyen, ahol jól teljesít és növekszik a gazdaság – jelentette ki, és egyúttal felhívta a figyelmet a foglalkoztatottak számának növekedésére is. A kormányfő reményét fejezte ki, hogy „nincs messze az idő, amikor a magyarok nemcsak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedes autóit”.

Úgy fogalmazott, Kecskemét a történelme során mindig megtalálta a megújulás útját, mára egy alföldi mezővárosból az ország egyik járműipari centruma lett. A miniszterelnök azt javasolta az ország településeinek, polgárainak, hogy merítsenek erőt a kecskemétiek sikeréből. Hajrá Kecskemét, hajrá Mercedes! – zárta beszédét Orbán Viktor.

Ugyanitt Thomas Geier arról beszélt, az üzemben dolgozó m

nkatársak rendkívül elkötelezettek, „szívvel-lélekkel építik autóinkat”. A gyárigazgató hangsúlyozta, az elmúlt három évben 300 ezer jármű gördült le a szalagokról, tavaly 150 ezer B- és CLA- osztály készült Kecskeméten, és szeretnék tovább növelni a gyártási számot.

Markus Schäfer köszönetet mondott a kecskeméti gyár dolgozóinak, akik 2014 májusa óta már három műszakban dolgoznak. A Mercedes-Benz Cars termelésért felelős igazgatótanácsának tagja elmondta, eddig egymilliárd eurót fektettek a magyarországi vállalatba, és a jövőben további beruházásokat is terveznek. Tájékoztatott arról is, a magyar beszállítók száma 17-ről 32-re nőtt.

Kijelentette, az új modell gyártásával az is céljuk, hogy egy példaértékű termelést indítsanak el. Mint mondta, a CLA Shooting Brake nemcsak a harmadik hazánkban készülő Mercedes-modell, hanem a második olyan is, amit kizárólag Kecskeméten gyártanak.

Az eseményen többek között részt vett Kövér László házelnök, Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár, valamint Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere.

fidesz.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Ha lejönnek a havasokból
  Bizalmi kérdés, szavahihetőnek tartjuk-e a történészt, amikor azt állítja: igyekszik sokoldalúan bemutatni a különféle élethelyzeteket. Ablonczy Balázst különösen foglalkoztatja, mi mindent fed el Trianon. Traumákról, tévhitekről, illúziókról is olvashatunk a napokban megjelent Ismeretlen Trianon című könyvében.
 • A Magyarország elleni propagandaháború újabb fejezete
  A nyugati média szemében egyfajta kulturális eretnekségnek minősül, hogy a magyar kormány nem hajlandó alávetni magát az Európai Uniót vezető személyiségek tekintélyének, sem a hollywoodi ultraprogresszív konszenzusnak.
 • Az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus történészi szemmel
  Mérföldkő - kiszabadították a katolikus világtalálkozó emlékezetét a tévhitek és a marxista történelemértelmezés fogságából.
MTI Hírfelhasználó