Goodfriend nem kommentál
A Nyomozó Főügyészség is úgy látja, hogy a diplomata kijelentéseivel megrágalmazhatta az adóhivatal elnökét, de amíg diplomácia mentességet élvez, addig nem indulhat ellene eljárás.
2015. január 12. 23:02

Ezúttal nem kívánta kommentálni a Vida-ügyet Andre Goodfriend. Pedig a NAV elnök jogi képviselője szerint az Egyesült Államok budapesti ügyvivője egy korábbi lapinterjúban bűncselekménnyel vádolta meg Vida Ildikót és több más magyar embert is. A Nyomozó Főügyészség is úgy látja, hogy a diplomata kijelentéseivel megrágalmazhatta az adóhivatal elnökét, de amíg diplomácia mentességet élvez, addig nem indulhat ellene eljárás.

Folyamatban lévő jogi ügyet nem kommentálhatok - ezt mondta az amerikai ideiglenes ügyvivő arra a kérdésre, hogy szerinte elkövetett-e bűncselekményt Vida Ildikó, a NAV elnöke.

Futó Barnabás, Vida Ildikó ügyvédje a Ma reggelben azt mondta: André Goodfriend hónapokig korrupciós bűncselekménnyel vádolt magyar embereket, de rögtön visszakozni kezdett, miután az ügyészség eljárást indított ellene. „Most, amikor megindult az eljárás, és ő is tudja nagyon jól, hogy látókörbe került, sőt el akarnák kezdeni vele, most hirtelen megváltozott a véleménye és kicsit visszakozott az álláspontjában” – mondta Futó Barnabás, ügyvéd.

Az amerikai ügyvivő korábban egy lapinterjúban beszélt a kitiltott magyarokról és a korrupcióról. A Nyomozó Főügyészség szerint ezzel megrágalmazhatta Vida Ildikó NAV-elnököt.

Schiffer Andrásnak az LMP társelnökének múlt szerdán azt mondta az ideiglenes amerikai ügyvivő, hogy az Egyesült Államok nem tud konkrét bűncselekményekről. Schiffer András szerint a kitiltottak valószínűleg csak az úgynevezett amerikai korrupciós elvárásokat sértették meg. De a magyar jogszabályokat nem.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak az az érdeke, hogy mielőbb rendezze a nyitott politikai kérdéseket az Egyesült Államokkal. „A sikeres külpolitikánkhoz és a sikeres külgazdasági stratégiánkhoz szükséges a kiegyensúlyozott kapcsolat az Egyesült Államokkal minden területen” – közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter megjegyezte azt is: eddig nem érkezett válasz az Egyesült Államoktól, hogy feloldják-e André Goodfriend diplomáciai mentességét. Amíg ez nem történik

hirado.hu - M1 Hiradó
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó