Repülőteret szeretnének Csíkban
Önkormányzatok és vállalkozók összefogásával építenének repülőteret a székelyföldi Csíkszereda közelében. A Hargita megyei önkormányzat azt várja a beruházástól, hogy több turista érkezik majd és befektetőknek is vonzóbb lesz a térség.
2015. január 11. 10:40

Közepes méretű utasszállítók fogadására is alkalmas repülőtér kialakításáról gondolkodik a Hargita megyei önkormányzat. A légi kikötő rendeltetése a térség kiszolgálása, a turisták, vállalkozók, befektetők Székelyföldre vonzása lenne.

A beruházás a már működő csíkszeredai magánreptér fejlesztését jelentené. A jelenleg kisrepülők fogadására alkalmas légikikötő, amely a város mellett található, 1200 méteres füves kifutópályája van.

A megye egyfajta, a települési önkormányzatokkal alkotott "kalákában" képzeli el a fejlesztést – jelentette be Borboly Csaba, Hargita önkormányzatának elnöke. Mint mondta, a beruházást „fapadosra” képzelték el, egy 800 méteres aszfaltozott pályával és járulékos épületekkel. Ezek megépítésében, illetve fejlesztésében megosztanák a munkát az önkormányzatok.

2015 a tervezés és előkészítés éve lesz, Hargita megye már tárgyalt magyarországi szakemberekkel a hatástanulmányok és tervek elkészítéséről.
hirado.hu - Kossuth Rádió
  • Vér a pesti utcán: Ezt soha nem felejtjük el nekik!
    Tizenöt évvel ezelőtt erőszak, vér és könny lepte el a budapesti utcákat, ezt "soha nem fogjuk elfelejteni nekik"! - jelentette ki Orbán Viktor szombaton, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Budapesten.
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
MTI Hírfelhasználó