Munkacsoport alakul a nemi erőszak esetekügyében
A gólyatáborokban elkövetett erőszakos cselekmények miatt egy munkacsoport létrehozását kezdeményezte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
2015. január 8. 14:14

A testület feladata egy ajánlás elkészítése, amelynek alapján a felsőoktatási intézmények megalkothatják a saját rendezvényeikre vonatkozó szabályokat.

Balog Zoltán csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatón közölte: az érintettek bevonásával létrehozandó munkacsoport feladata, hogy foglalkozzon az emberi méltóság mint alapvető emberi jog értelmezésével a felsőoktatási intézmények gyakorlatában és jogi dokumentumaiban.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) és Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa a gólyatáborok szervezéséről és lebonyolításáról szóló jelentéssel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2015. január 8-án. A tárcavezető a gólyatáborokban történt erőszakos cselekmények miatt egy munkacsoport létrehozását kezdeményezte.

Fontos, hogy ez év augusztusára - a gólyatáborok megtartásának időszakára - olyan rendszer jöjjön létre, amely átlátható, és amely garantálja az emberi méltóságot - hangoztatta Balog Zoltán. Közölte, a munkacsoport vezetésére Aáry-Tamás Lajost, az oktatási jogok biztosát kérte fel.

Aáry-Tamás Lajos a sajtótájékoztatón ismertette a gólyatáborok szervezéséről és lebonyolításáról szóló jelentés főbb megállapításait. Egyebek mellett azt mondta, hogy megítélése szerint "a felsőoktatásban egyetlen szereplő sem mondhatja azt, hogy nincs köze ahhoz, ami történt". A megvizsgált esetekből nyilvánvaló, az egyetemi rendezvényeken kialakult helyzet közös jellemzője, hogy a nők "kiszolgáltatott helyzetben vannak" - hangzott el.

MTI nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó