Hosszú hétvégék 2015-ben
2015-ben a péntekre vagy hétfőre eső ünnepnapokkal együtt, összesen hét hosszú hétvégével számolhatunk.
2015. január 1. 16:04

Már most érdemes elkezdeni a tervezgetést, hogyan töltjük majd a szabadidőnket, javasolta a szakember.

A kormány már nyáron nyilvánosságra hozta a 2015-ös hosszú hétvégék listáját, ezt a nemzetgazdasági miniszteri rendelet szabályozza.

Az év második napján már kapunk is egy pénteki, extra pihenőnapot, így a 2015-ös év egy négynapos hosszú hétvégével kezdődik. Cserébe január 17-én, szombaton dolgozzuk le a 2-át.

Március 15-e és november elseje idén vasárnapra esik, így ezekhez az ünnepekhez nem jár majd hosszú hétvége.

Április elején három napos ünnep lesz a húsvéti hétvége, de május 24-25-re, a pünkösdi hétvégére is érdemes lesz időben programot tervezni.

Augusztus 20-a miatt ismét munkanap áthelyezésre kerül sor. Augusztus 21-e, péntek pihenőnap lesz, így négynapos hosszú hétvégével tervezhetünk. A 21-i munkanapot augusztus 8-án, szombaton kell ledolgozni a rendelet szerint.

Október 23-a szintén péntekre esik, így ez a hétvége is háromnapos lesz.

December 24-e, csütörtök szintén szabadnap lesz, a karácsonyi ünnepek tehát négynaposra nyúlnak. Cserébe viszont december 12-e lesz a munkanap.

A 2016-os évünk is hosszú hétvégével indul majd. Így már most elővehetjük a valóságos vagy virtuális naptárunkat, és elkezdhetjük megtervezni a szabadidőnket, javasolta Kalmár Mária életvezetési coach és stílustanácsadó a Kossuth Rádió Ünnep reggelén című műsorában.

Az is lehet egy újévi fogadalom, hogy jobban megtervezzük az idei évünket, tette hozzá. Mindenkinek érdemes saját módszereket kidolgoznia arra, hogy megfogja és uralja a saját idejét, tanácsolta a szakember, aki szerint ebben segít, ha jegyzeteket készítünk, naptárt vezetünk, a teendőinket rövid és hosszú távra is rendszerezzük.

A technika adta, modern eszközöket is bevethetjük a hatékony időgazdálkodás érdekében, javasolta az életvezetési szakember. Kalmár Mária szerint, amikor valamilyen tennivaló az eszünkbe jut, azonnal írjuk fel, és ha elvégeztük, húzzuk le a listáról. A teendők elvégzését pedig nem érdemes halogatni, a következő napra, vagy hétre tologatni, tette hozzá a szakember.

Kossuth Rádió, 180 perc
MTI Hírfelhasználó