Vizsgálnák Lázárék vagyonát
Idén áprilisban egy 120 négyzetméteres, svábhegyi ingatlant vásároltak Lázár János kancelláriaminiszter tízéves fiának nevére – hangzott el az RTL Klub kedd esti híradójában.
2014. december 4. 10:43

Az ingatlan nem került be a képviselő vagyonnyilatkozatába, a családtagok vagyonnyilatkozata pedig nem nyilvános. – Ingatlanpiaci szakértők szerint a Mátyás király utcai négylakásos társasházban lévő ingatlan értéke 60-70 millió forint körül lehet. Lázár az RTL Klubnak elismerte, hogy a becslés nagyjából pontos, és beszélt arról is, hogy a lakást családi összefogással sikerült kigazdálkodni”. Lázár közölte: a bevallásában 70 millió megtakarítás és 80 millió hitel is szerepel. A politikus elmondta, januárban új vagyonnyilatkozatot ad le, és akkor minden világos lesz a vásárlásaival kapcsolatban. Az RTL Klub emlékeztetett arra, a lakás ugyanúgy nincs feltüntetve Lázár vagyonnyilatkozatában, mint az a 20 millió forint értékűre becsült szőlőbirtok, amit tavaly vásároltak a fiának.

A Hír24 tegnap arról írt, hogy az áprilisban vásárolt svábhegyi lakás korábban Giró-Szász András sógorának résztulajdona volt. Serfőző Péternek – akiről a Blikk néhány napja írta meg, hogy egy általa igazgatott offshore cég áron alul jutott hozzá egy Dorottya utcai önkormányzati ingatlanhoz – a házban egy másik ingatlanra van bejegyezve az állandó lakcíme. Lázár szerdán azt mondta, nem tudott arról, hogy a megvásárolt lakás korábban Giró-Szász sógorának résztulajdonában volt.

A Demokratikus Koalíció tegnap közleményben jelezte, vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek Lázár János ellen, hogy nyilvánosak legyenek a családtagjai vagyonnyilatkozatai is.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke a napokban a Hír TV P8 című műsorában egyébként arról beszélt, hogy a korrupciós vádak miatt visszafogottságot várna el párttársaitól. Bár a politikus neveket nem mondott, de az általa megnevezett ügyekkel Kósa Lajosra, Szijjártó Péterre és Lázár Jánosra célzott.

Lázár: Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János az Indexnek adott interjújában kendőzetlenül beszél luxusról és személyes politikai ambíciókról is, valamint arról, hogy a vagyonnyilatkozatok, beleértve családtagjaiét is, félig ma is nyilvánosak.

Magyar Nemzet
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó