Több utat lezártak az ónos eső miatt
A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról a www.utinform.hu weboldalon, illetve a Facebookon (www.facebook.com/magyarkozut) és Twitteren (www.twitter.com/magyarkozut).
2014. december 2. 10:37

A rendkívüli időjárási helyzet miatt kedd reggel lezárták a 3-as főutat Gödöllő és a főváros között, a forgalmat az M3-asra terelik a rendőrök, és arra kérik a közlekedőket, hogy a megye útjain fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közlekedjenek.

Hajnalban megnyitották, de reggel újra lezárták az M0-s autóutat Gödöllővel összekötő M31-est felsővezeték-szakadás miatt. Hétfő este azért kellett teljes zárást elrendelni az M31-es autóúton, mert a 9-es kilométernél leszakadt egy felső vezeték. A hibát kedd hajnalra elhárították, az utat megnyitották, ám reggel 7 óra körül - egy másik vezeték elszakadása miatt - ismét le kellett zárni.

A fővárost és az M3-as autópályát az M0-son át közelíthetik meg az autósok.

Nagykovácsit sem lehet megközelíteni

Pest megyében több más utat is le kellett zárni, a rendőrség tájékoztatása szerint Nagykovácsi megközelíthetetlen. Nem lehet közlekedni Pilisszentkereszt és Pilisszentlélek, Isaszeg és Nagytarcsa, valamint Gödöllő és Valkó között. A pilisszántói és dobogókői bekötőutakon is teljes az útzár.

Az Útinform kora reggeli tájékoztatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Répáshuta és Felsőtárkány között, Ómassa és Mályinka között, Bükkszentkereszt és Bükkszentlászló között van érvényben teljes pályás korlátozás.

Kékestető és Galyatető megközelíthetetlen

A Mátrában teljes az útzár Mátraháza és Parádsasvár között, a kékestetői bekötőúton, a 2408-as úton Mátrakeresztestől a 24-es számú főútig. Az útlezárások miatt Kékestető és Galyatető megközelíthetetlen - tájékoztatta a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője.

Kidőlt fák, letört ágak nehezítik a közlekedést Nógrád megyében 

Salgótarjánban, Somlyóbányán, Rónabányán, Eresztvénynél és a zagyvarónai elágazóban, továbbá a Bárna felé vezető úton többször, több helyszínen távolították el a teljes vagy fél pályás útzárat okozó fákat, ágakat. A Cered és Rónafalu közötti szakaszon 29 káreset miatt dolgoztak. Fák dőltek ki Mátraalmás és Szuha között, a Mátrakeresztes-Galyatető közötti úton pedig több jármű akadt el -  közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedden délelőtt.

A Mátrakeresztesről a Mátrába vezető utat teljes szélességében lezárták a jegesedés miatt. A csúszás és az úttestre belógó faágak miatt nehezen lehet közlekedni Cered és Rónabánya között. A Nógrád megyei utak csúszásmentesítésén jelenleg hat-hat sószóró autó dolgozik a salgótarjáni és a balassagyarmati térségben - tette hozzá.

Budapesten még több út le van zárva

A fővárosban kedd reggel 14 helyen volt útlezárás a rendkívüli időjárás okozta vészhelyzetek miatt - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) a honlapján.

A közlemény szerint a XII. kerületben az Eötvös út a Karthauzi utcánál, a Tündér utca a Hableány utcánál, a Mártonhegyi utca a Költő utcánál, az Eötvös út a Konkoly-Thege Miklós utcánál, a Budakeszi út az Árnyas utcánál, a Csillagvölgyi út a Béla király utcánál, a Svábhegyi utca (fogaskerekű-megálló) az Eötvös útnál, továbbá a Nagykovácsi út és a Hűvösvölgyi út közötti szakasz, a Konkoly Thege Miklós utca a Magas úti lejtőnél, a Diana utca a Költő utcánál, valamint az Irhás-árok, a II. kerületben a Budakeszi út a Labanc utcánál és az Árnyas utcánál, a Nagykovácsi úti körforgalom a Budakeszi út felé le van zárva.

hirado.hu - MTI
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó