Simon-ügy: a "vörös-segély" állt rendelkezésre?
A Fidesz az ügyészség, a Belügyminisztérium és a titkosszolgálat tájékoztatását kéri a Simon-ügyről az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.
2014. november 28. 12:17

Ezt Németh Szilárd, a bizottság kormánypárti alelnöke jelentette be újságíróknak.

A politikus azt mondta, elsősorban arra kíváncsiak, hogy az MSZP volt elnökhelyettese milyen forrásból tudott befizetni a közelmúltban 128 millió forint adóhátralékot. „Vajon a vörös segély állt-e a rendelkezésére?” – fogalmazott Németh Szilárd arra utalva, hogy esetleg nem az MSZP pártpénzeiből valósult-e meg ez a kifizetés.

Zuschlag János, volt MSZP-s politikus nemrégiben kiadott életrajzi könyvében emleget egy hatalmas mennyiségű pénzt tartalmazó páncélszekrényt, mely korábban a Köztársaság téri pártszékházban állt. Állítása szerint ebből a kasszából folyamatosan lehetett finanszírozni bizonyos ügyeket.

Németh Szilárd szerint a Simon-ügyben bizonyítékok is a hatóságok rendelkezésére állnak, ezért a nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatással a korrupcióval szembeni határozott fellépésre vonatkozó amerikai kérésnek is eleget kívánnak tenni.

Ismeretes, február óta különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítják Simont, mert a bűncselekménnyel mintegy százmilliós vagyoni hátrányt okozhatott. A Magyar Nemzet írta meg, Simon évek óta mintegy 240 millió forintnyi devizát őriz egy osztrák pénzintézetnél. Később kiderült, más bankoknál is százmilliókat rejteget, melyekről vagyonnyilatkozataiban nem adott számot, nem is adózott utánuk.

mno/mti
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó