Már decemberben visszahívhatják Goodfriendet
Már december elején hazahívhatják Magyarországról az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét. André Goodfriend tavaly nyár óta vezeti a budapesti követséget, de csak az elmúlt hetekben vált országosan ismertté a neve: a kitiltási ügy miatt. De ott volt az internetadó elleni tüntetésen is, sőt a baloldali, liberális értelmiség zártkörű összejövetelére is elment.
2014. november 24. 09:14

"Goodfriend napjai meg vannak számlálva?" Ezt kérdezte a valasz.hu, miután kiderült, hogy december elsején az amerikai szenátus arról szavaz, hogy ki lesz az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. André Goodfriend több mint egy éve lett az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, de a nevét legtöbben csak most ősszel ismerhették meg. Többször tartott ugyanis sajtótájékoztatót az amerikai kitiltási ügyről, és több interjút is adott a témában, de - az amerikai törvényekre hivatkozva - neveket nem mondott és bizonyítékokat sem mutatott eddig.

André Goodfriend személyesen látogatott ki az internetadó elleni tüntetésre. Fotókat is készített és feltette az internetre. Ez volt az a demonstráció, amelynek a végén megdobálták a Fidesz székházát.

Az amerikai ügyvivő múlt héten a baloldali és liberális politikusok és értelmiségiek összejövetelére is elment, az úgynevezett Bitó-szalonba. Erről az atv.hu írt először, és később maga a házigazda, Bitó László is elismerte, hogy ott volt Goodfriend.

A tervek szerint tehát bő egy hét múlva dönthet az amerikai szenátus az új budapesti nagykövetről. A híradó információi szerint azért hívhatják haza Budapestről André Goodfriendet, mert az utóbbi időben a diplomáciai szokásoktól eltérően feltűnően sokszor jelent meg a baloldali és liberális körökhöz köthető belpolitikai eseményeken.

Hivatalos önéletrajza szerint korábban évekig a washingtoni nemzetközi szervezetek irodájánál dolgozott. Információink szerint itt dolgozták ki azokat a módszereket, amelyekkel a posztszovjet államok kormányait a helyi ellenzék és a hozzájuk kötődő civilek támogatásával meg lehet buktatni, ha az Egyesült Államok érdeke így kívánja.

hirado.hu - M1 Hiradó
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó