André Goodfriend balliberális partin járt
Az amerikai ideiglenes ügyvivő is megjelent a Gyurcsány-párti közíró, Bitó László lakásán tartott balliberális összejövetelen. A Bitó-szalon résztvevői „dönthettek” Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségéről és a baloldal közös listás választási indulásáról is.
2014. november 18. 10:06

Részt vett a Bitó László közíró lakásán rendezett szombat esti balliberális összejövetelen André Goodfriend, az Egyesült Államok budapesti ideiglenes ügyvivője – tudta meg az ATV.hu. Az értesülést a házigazda, Bitó László is megerősítette. Bitó rendszeresen tart értelmiségiek és baloldali politikusok részvételével összejöveteleket a lakásán. Az ATV.hu forrásai szerint Goodfriend énekelt is a partin, méghozzá zongorakísérettel.

A Bitó-szalonnak nevezett értelmiségi kör sajtóhírek szerint fontos szerepet játszott a balliberális oldal idei belső hatalmi játszmáinak alakításában. A HVG.hu a nyáron arról írt, hogy itt született meg Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségének az ötlete. A lap szerint „Bitó László író lakásán rendszeresen találkozó fővárosi liberális értelmiségiek hívtak fel MSZP-s politikusokat, hogy elfogadható lenne-e számukra Falus Ferenc jelölése”. Januárban Bitó és rendszeres meghívottai Fischer Iván lakásán találkoztak Bajnai Gordonnal. Akkor beszélték rá, hogy fogadja el Mesterházy Attila közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségét és a koordinált indulás helyett az MSZP, a DK és az Együtt közös listás indulását az áprilisi országgyűlési választáson.

Bitó László rendszeresen publikál a balliberális Galamus internetes portálon. Írásaiból az derül ki, hogy erőteljesen DK- és Gyurcsány-párti. Egyébként néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc is találkozott André Goodfriend amerikai ügyvivővel a Parlamentben. A bukott miniszterelnök ez után a találkozó után fenyegette meg a magyar kormányt az uniós támogatások elvesztésével. Ismert, André Goodfriend hetek óta nem hajlandó átadni a magyar kormánynak konkrét bizonyítékokat azokról az állítólagos korrupciós ügyekről, amelyek miatt hat magyar tisztségviselőt kitiltottak az Egyesült Államokból, köztük Vida Ildikót, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap az ATV-ben azt mondta: kérni fog Vida Ildikótól egy írásos feljegyzést arról, mi történt azzal a bt.-vel, amelyben a Népszabadság szombati cikke szerint 2011-ig Vida kültag volt, és amely a lap szerint fantomcégként működött. A miniszter elmondta: ez a cég nem azért nem fizetett adót, mert nem akart, hanem mert sem bevétele, sem kiadásai nem voltak. Szerinte Vida Ildikóval szemben nem találtak bizonyítékot, ezért más területen próbálnak támadási pontokat keresni. – Nekem elég Vida Ildikó szava – fogalmazott a miniszter. Szerinte az adóhivatalt támadók valójában nem a NAV-ot támadják, hanem a magyar állam intézményrendszerét, a költségvetést.

Tóbiás József MSZP-elnök tegnap azt mondta: jogos és érthető minden közfelháborodás, amíg a kormány nem tisztázza a korrupciógyanús ügyeket. Vadai Ágnes (DK) kijelentette: pártja elvárja, hogy a kormány fedje fel „a mindent átszövő korrupciós ügyeket”. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke arra szólította fel Varga Mihályt, hogy az amerikai beutazási tilalom ügyében rendeljen el vizsgálatot az adóhatóságnál és annak vezetője ellen.

Magyar Nemzet
  • Durva választási kampány jöhet
    Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
  • Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
    Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
MTI Hírfelhasználó