Bölcskei Gusztáv megtartotta utolsó zsinati beszámolóját
Bölcskei Gusztáv megtartotta utolsó református zsinati beszámolóját, amelyben összefoglalta az elmúlt tizennyolc év munkáját.
2014. november 13. 13:42

Bölcskei Gusztáv három hatéves cikluson keresztül volt a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, így nem választható újra az egyházban jelenleg is zajló választásokon.

Az egyházi vezető beszédében az 1997 és 2002 közötti zsinati ciklust olyan időszakként jellemezte, amelyben egy változó egyház kereste a helyét egy radikálisan változó világban. A 2003 és 2008 közötti időszakban - hangsúlyozta - kezdett a református egyház mindig csak reagáló egyházból párbeszédet kezdeményező egyházzá válni. A püspök kiemelte, hogy a most záruló ciklus a Kálvin-emlékévek jegyében telt.

MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
 • Magyarország 365 fotópályázat – díjazottak
  Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.
MTI Hírfelhasználó