Folytatódnak a Magyarország elleni támadások?
Folytatódhatnak a Magyarország elleni támadások - ezt valószínűsítik elemzők, korábbi külföldről érkező nyomásgyakorlási kísérleteket említve.
2014. november 12. 10:43

Orbán Viktor 2012 februárjában beszélt egy részben külföldről szervezett puccskísérletről, Kövér László pedig tavaly márciusban mondta azt, hogy ha a kormány azt csinálná, amit a Bajnai-kormány csinált, akkor Magyarország mintademokrácia lenne.

Vannak lehetőségek arra, hogy a kormányt - ha lehet, demokratikus módon, ha nem lehet, másképpen - elmozdítsák - ezt mondta Charles Gati, magyar származású közíró, az amerikai külügyminisztérium volt tanácsadója 2012 januárjában a 168 órának.

Később a Heti válasznak Charles Gati, aki egyébként Hillary Clinton bizalmasa, 5 pontban összegezte is, hogyan buktatható meg az Orbán kormány. Ebben a polgárháború lehetőségét sem zárta ki, amennyiben a kormány folytatja „a nyugati javaslatok, kritikák dacos, irracionális elutasítását”.

A Der Spiegel német hetilap ugyanekkor egy interjút közölt Kai Olaf Lang politológussal, aki azt mondta, hogy a pénzügyi nyomásgyakorlás lenne a leghatásosabb az Orbán kormány megbuktatására.

Orbán Viktor 2012 februárjában a Fidesz frakcióülésén kiszivárgott információk szerint arról beszélt, hogy három fronton is puccskísérlet zajlott ellene, amiben benne volt a CNN és néhány magyar, valamint külföldi diplomata is. „A puccsot sikerült leverni” - mondta végül a kormányfő.
 

Kövér László A Lényegnek tavaly márciusban azt mondta, hogy sokan, sokféle okból támadják a magyar kormányt. A házelnök szerint akkor éppen a rezsicsökkentés váltotta ki az ingerültséget.

„Ha mi befognánk a szánkat, aztán csinálnánk ugyanazt, mint amit a Bajnaiék csináltak, akkor mi mintademokrácia lehetnénk, a kutya nem ugatná meg a kétharmados törvényeinket és az alaptörvényünket” – fogalmazott Kövér László.

A sorozatos támadások miatt szerveztek többször is békemenetet, amelyeken több százezer ember vett részt.

A valasz.hu úgy összegezte a történteket, hogy végül Magyarországnak nem kellett felvennie az IMF hitelt és tavaly nyáron Brüsszel megszüntette a túlzottdeficit-eljárást.

2014-ben három választáson is fölényesen győztek a kormánypártok. Orbán Viktor a megkezdett politika folytatását ígérte, ezért elemzők szerint folytatódhatnak a Magyarország elleni támadások.

M1 - Híradó
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó