Szigetvári elszámoltatná a PM-et
Lesz egy-két tanácsa Gyurcsány Ferencnek és Tóbiás Józsefnek, mielőtt a Párbeszéd Magyarországért (PM) szövetségre lép velük 2017-ben – írta ironikusan hétfőn a Twitteren Szigetvári Viktor azt követően, hogy a PM a hét végén kilépett az Együtt-tel kötött szövetségből.
2014. november 11. 09:58

Az Együtt ügyvezető társelnöke az MTI-nek kijelentette: a PM elszámolással tartozik az Együtt azon szavazóinak és aktivistáinak, akik három választás során is azon dolgoztak, hogy a pártszövetség közös jelöltjei parlamenti, európai parlamenti (EP) vagy önkormányzati tisztséghez jussanak.

Szigetvári úgy fogalmazott, Karácsony Gergely zuglói polgármester és Jávor Benedek EP-képviselő nem jutottak volna el ezekbe a pozíciókba az Együtt politikája, aktivistái és az általuk elvégzett építkezés nélkül.

– Most a PM feladata elmagyarázni a választóknak, hogy kit és milyen módon képviselnek – fogalmazott a politikus, aki az elmúlt másfél év munkája téves értékelésének tartja a volt szövetséges döntését. Szigetvári szerint az Együtt folytatni fogja a tisztességes építkezést, mert a Fideszt csak bizalomépítéssel és egy új politika megfogalmazásával lehet legyőzni, a PM döntésével éppen ezért az a legnagyobb baja, hogy az egyoldalúan lerombolja a korábbi bizalmat.

Karácsony Gergely, a PM társelnöke a Kossuth rádióban azt mondta: a választási időszak véget ért, és úgy érezték, ideje, hogy „ne kelljen valamilyen választási szövetség mögé bújni”, hanem meg tudják mutatni önállóan a politikájukat.

– Az Együtt és a PM szakítása nehéz helyzetbe hozta őket – mondta Gyurcsány Ferenc az ATV-ben, aki szerint pártja és az MSZP viszont stabilizálni, talán javítani is fogja a helyzetét. A Demokratikus Koalíció elnöke saját miniszterelnökségére hivatkozva úgy vélekedett: egy olyan ellenzéki vezetőre van most szükség, aki rendelkezik politikai tapasztalattal, bölcsességgel, a baloldali pártoknak pedig közös programmal és fellépéssel kellene nekivágni a 2018-as választásnak.

Magyar Nemzet
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó