Az MSZP 2018-ra túl lesz a válságon?
A baloldali pártok útkeresésben vannak, az Együtt és a PM szétválása nem lepte meg a politikai iránt érdeklődőket – mondta a Magyar Liberális Párt elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
2014. november 10. 11:34

A két tömörülés nem is rejtette véka alá, hogy szét akar válni, ez egy érési folyamat lesz – fogalmazott Fodor Gábor, akinek szavai szerint néhány évnek el kell telni, míg az MSZP és „utódpártjai” megtalálják a helyüket. Nekünk, liberálisoknak az a dolgunk, hogy járjuk a saját utunkat, az a feladatunk, hogy erősítsük meg a liberális tábort, vagyis a szabadságszerető embereket az értékrendjükben – tette hozzá. Az élet bebizonyította, hogy annak az összefogásnak van értelme, amely őszinte és teljes mértékű, amíg ez meg nem születik, addig minden pártnak az a dolga, hogy a saját értékrendjét erősítse, és építse a mögötte lévő választói bázist, közönséget – vélekedett.

Fodor Gábor arra számít, hogy a 2018-as választásokra az MSZP túllesz a válságon. Kifejtette: az ország, a demokrácia szempontjából fontos lenne, hogy felelős, erős ellenzék legyen, és legyen egy liberális párt is. Van kritizálni való – folytatta a pártelnök, példaként említve a kitiltási ügyet. Hozzátette: az internetadó elleni tüntetés sem csupán az internetadóról szólt, hanem egyértelműen kormányellenes tüntetés volt. Láthatóan sokan kritizálják a kormány, az pedig természetes, hogy az ellenzéki pártok arra törekednek: ez ne csak egy hangulat legyen, hanem legyen politikai következmény is – mondta Fodor Gábor a 180 percben.

Kossuth Rádió, 180 perc
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó