Zsarolja Magyarországot a norvég nagykövet?
Csak akkor fizeti ki a norvég kormány a Magyarországnak járó támogatást, ha továbbra is az Ökotárs oszthatja szét a civileknek szánt pénzeket – a magyar kormány szerint a norvég hozzáállást akár zsarolásként is lehet értékelni. Közben továbbra sem tudni, hogy az amerikai hatóságok milyen bizonyítékok alapján vádolnak korrupcióval magyar állampolgárokat. Orbán Viktor a külföldi támadások kapcsán ma azt mondta: a demokráciában nem lehet konfliktusmentes politikát folytatni, kivéve akkor, ha valaki nem csinál semmit.
2014. november 7. 21:23

A norvég nagykövet szerdán az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy a norvég kormány csak akkor folyósítja a támogatást, ha továbbra is az Ökotárs oszthatja szét a civileknek szánt pénzeket.

„Az egyik feltételünk az, hogy az Ökotársnak lehetővé kell tenni, hogy a munkáját folytassa, befejezze, akkor ha viszont ez nem történik meg, akkor a felfüggesztést nem fogjuk megszüntetni. és a magyar kormányzatnak kell a következményeket viselni” –fogalmazott Tove Skarstein.

Norvég pénzek: zsarol a nagykövet? - ezzel a címmel jelent meg írás a Magyar Nemzetben. Ebben a Miniszterelnökség helyettes államtitkára azt mondta, hogy ha rosszindulatúak lennének, akkor azt mondhatnák, hogy a norvég nagykövet kvázi zsarolja Magyarországot, a magyar adófizetőket. Csepreghy Nándor felhívta a figyelmet arra is, hogy a KEHI vizsgálata 63-ból 61 esetben állapított meg szabálytalanságot az Ökotársnál.

Közben hetek óta téma az amerikai kitiltási ügy. A magyar kormány többször kérte, hogy az amerikaiak hozzák nyilvánosságra azokat a bizonyítékokat, amelyek alapján korrupcióval vádolnak magyar állampolgárokat.

Többször is összehívta az újságírókat Andre Goodfriend az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, de egyszer sem árult el konkrétumot.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője tegnap azt mondta, hogy emögött az áll, hogy az érintettek nehezen tudják feldolgozni a választási vereségeket. A politikus Magyarország gazdasági önállóságának védelmét szorgalmazta.

Orbán Viktor csütörtökön Münchenben kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az Egyesült Államok nagy nyomás alatt tartja Magyarországot a Déli Áramlat földgázvezeték és a paksi atomerőmű bővítésének ügye miatt.

„Ezt az egész kérdést úgy értelmezik az amerikaiak, mint az Oroszországhoz való közeledés kérdését. Holott mi nem akarunk közeledni senkihez sem, meg távolodni sem akarunk senkitől, saját érdekeinket szolgáljuk. Mi nem oroszbarát, hanem magyarbarát politikát folytatunk és ami a magyarbarát politika része, azt meg akarjuk csinálni” – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő pénteken Budapesten arról beszélt, hogy nem szabad félni a konfliktusoktól. Hozzátette: egy demokráciában nem is lehet konfliktusmentes politikát folytatni, kivéve akkor, ha valaki nem csinál semmit.

„Sokkal többet értünk el úgy, hogy vállaltuk a nehéz küzdelmeket, mintha csendben maradtunk volna és vakon követjük azt, amit a nemzetközi valutaalap, az unió vagy valamely nagyhatalom utasításba ad nekünk” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint ez szuverén országhoz méltatlan dolog lenne.

hirado.hu - MTI
  • A felújított pasaréti ferences központ
    Mi, magyarok védjük keresztény örökségünket, keresztény kultúránkat változatlanul társadalmi és szellemi életünk alapjának tartjuk - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a felújított budapesti pasaréti ferences templom, plébánia és az új közösségi ház vasárnapi átadásán.
  • Százezrek személyes adatai a baloldal adatbázisában
    A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt, az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt – nyilatkozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.
  • Orbánozós órákat is fel lehet venni az ELTE politológián
    Tanulnak a diákok a „plebiszciter vezérdemokráciáról” és annak alkalmazhatóságáról az Orbán-kormányra, szóba kerülnek a szakpolitikák, a „klientizmus”, illetve hogy „áldemokráciáról” van-e szó. Végül a szeminárium a plebiszciter vezérdemokrácia elmélete más országokra való alkalmazhatóságának vizsgálatáról szól.
MTI Hírfelhasználó