Magyarország elképzelhetetlen az Audi nélkül
Magyarország ma már elképzelhetetlen az Audi nélkül, ahogy a járműkonszern is itteni tevékenysége nélkül - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök az Audi TT Roadster sorozatgyártásának hivatalos elindítása alkalmából tartott szerdai rendezvényen, Győrben.
2014. november 5. 13:40

Utalva arra, hogy a német konszernnek 1986 óta van magyar beszállítója, kijelentette, a társaság már idejekorán, egyik első német cégként meglátta, hogy "Magyarországban és a magyar emberekben sokkal több van annál, mint amire a kommunizmus akkor kárhoztatott minket", s az Audi nem kivinni akarta a magyar tudást és tehetséget, hanem megértette, hogy "mi magyarok, a hazánkban tudunk és akarunk kiváló teljesítményt nyújtani".

Orbán Viktor kiemelte: a világ egyik legsikeresebb autógyárában a munka dandárját magyar emberek végzik, közel negyedszázadon keresztül részt véve a magyar ipar tekintélyének visszaállításában, bizonyítva, hogy az ország érdemes a bizalomra. A miniszterelnök megjegyezte, az Audi és Győr "nyerő páros" az autóiparban és a kézilabdában is.

Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának első embere az eseményen arról beszélt: pár hetente mutatnak be újabb modelleket, hiszen a konszern most tart modelloffenzívája második fokozatának kellős közepén; 2017 végéig félszáznál is több új modellt mutatnak be. Megemlítette: a Roadster bemutatásával stratégiai óriásprojekt készült el, hiszen a tavaly nyáron átadott győri járműgyárban kiteljesítették a TT-családot.

A fejlődés mértékét érzékeltetve pedig arról beszélt, 1993-ban 35, ma több mint 550 focipályányi területet foglal el a gyár, akkori, 200-nál kevesebb munkavállalói létszám mára  több mint 11 ezerre, a kezdeti 17 ezres évi legyártott motorszám pedig a 110-szeresére nőtt. Hozzátette, hogy ezen túl évente 160 ezer autót is készítenek itt, amivel a cég a második legnagyobb magyarországi vállalat.

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének első embere arról beszélt: a győri üzem 21 éve apró motorgyárként indult, mára pedig a világ legnagyobbja lett, megemlítve, hogy az itt előállított értéken belül hatvan százalék a hazai beszállítói arány. "Győrben attól vagyunk erősek, hogy merünk nagyokat álmodni, tudunk együtt gondolkodni és nem félünk a kitűzött célhoz vezető úttól" - mondta Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP), a város polgármestere, arra is kitérve, a siker kulcsa az volt, hogy itt a német tudás és precizitás találkozott a tehetséggel, a szorgalommal és a magyar emberek kreativitásával.

Az MTI érdeklődésére a társaság október végén, a gyártás hivatalos indulási időpontjának nyilvánosságra hozatalakor nem közölte, pontosan hány autó gyártásával számolnak ebből a modellből, arra azonban emlékeztettek, hogy három műszakban, teljes kapacitással működik a győri járműgyár, amelyben a tavalyi, 40 ezer feletti mennyiség többszörösét állítják elő az idén.

Márciusban, az Audi Hungaria Motor Kft. éves eredmény-bejelentő sajtótájékoztatóján Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke azt közölte, hogy a tavalyi 42 ezer 851-hez képest megháromszorozza gyártását a győri székhelyű cég. Mint akkor elmondta: a TT Coupe harmadik generációja mellett újabb modell győri gyártásával is számolnak. Elmondta: "nagyon sokáig már nem lehet várni" a TT Roadster bevezetésével. Augusztus közepétől három műszakos termelésre állt át az Audi győri járműgyára; a lépés okaként a prémium modellek iránti magas keresletet említették.
hirado.hu - MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó