Orbán Viktor Révkomáromra figyel
Komárom és a szlovákiai Révkomárom szervesen összetartoznak, fontos lenne, hogy ez a kapcsolat minden szinten erősödjön – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök, Czíria Attila, a felvidéki Magyar Közösség Pártja és a Most–Híd közös révkomáromi polgármesterjelöltje, valamint Berényi József MKP-elnök hétfői budapesti tárgyalásán.
2014. november 3. 16:29

A kormányfő üdvözölte, hogy Komáromban megvalósult a két párt összefogása, és támogatását fejezte ki a jelöltnek. A megbeszélésen szorgalmazták a határon átnyúló térségi projektek folytatását, az erődrendszerben rejlő lehetőségek jobb kihasználását, valamint kiemelték a megújuló komáromi híd jelentőségét. A felek áttekintették a magyar tannyelvű kisiskolák és szakiskolák, valamint a felvidéki magyar színházak helyzetét. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: a felvidéki magyar identitás megőrzését szolgáló intézmények továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására, beleértve a szükséges anyagi források biztosítását is.

Megvitatták ezenkívül a magyar kormány javaslatait újabb magyar–szlovák határátkelők megnyitásáról, illetve a komáromi térség gazdasági és munkaerő-piaci helyzetét. Az MKP elnöke szorgalmazta a Miskolc–Kassa autópálya-összeköttetés mielőbbi megvalósítását.
 

MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó