Nem kormányzati tervről beszélt Kósa Lajos
A Fidesz ügyvezető alelnöke azt mondja: egy régi javaslatát vetette fel újra Debrecenben.
2014. október 17. 08:54

Nem egy kormányzati szándékról, hanem a saját véleményéről beszélt Kósa Lajos szerdán este Debrecenben, amikor azt mondta: még egy önkormányzati ciklus szólna öt évre, és 2024-ben visszatérnének a négyéves ciklusra, így pedig két évente lennének választások: egyszer az önkormányzat egyszer pedig az országgyűlési.

Ezt a Fidesz ügyvezető alelnöke maga közölte Az Estében. A politikus hangsúlyozta: tizenvalahány éve ez a véleménye, és már többször felvetette, hogy az lenne az ideális, ha nem csak négyévente szólítanák meg a választókat, mert a demokrácia főszereplői mégis csak ők. Most azért hozta fel ismét, hogy ne sikkadjon el, mert most meglenne rá a jogalkotási lehetőség - tette hozzá.

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy már amikor 2006-ban a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökévé választották beszélt erről, mint ahogy arról is: érdemes lenne megfontolni, hogy egy polgármester hányszor választható újra.

hirado.hu - M1 Az Este
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó