Az esélyt be kell váltani
Miskolcon és Esztergomban buzdított szavazásra és a Fidesz támogatására Orbán Viktor miniszterelnök. Az erről készült videót szombaton tették közzé a kormányfő Facebook-oldalán.
2014. október 11. 19:22

„Az esély nem váltja be saját magát, azt valakinek be kell váltani. Esély van” – mondta Orbán Viktor aktivistáknak Miskolcon.

A kampányközpontban a Fidesz elnöke maga is felhívott egy választót, és Kriza Ákosnak, a Fidesz–KDNP újrainduló polgármesterének támogatására kérte. Orbán Viktor és Kriza Ákos a diósgyőri várat is felkereste.

A miniszterelnök délután Esztergomban tartott rögtönzött kampánygyűlést, egy székre állva, az utcán kérte az összegyűlt emberektől, hogy a Fidesz–KDNP jelöltjét támogassák a vasárnapi választáson.

A Duna Híradó tudósítása szerint a miniszterelnök azt mondta: nem a vezetők, hanem a választók fognak egységet teremteni Esztergomban, „ha olyan vezetőket választanak meg, akik akarnak egységet, akarnak együttműködést”.

„Én csak annyit tudok mondani, hogy a kormány részéről a kéz kinyújtott kéz” – fogalmazott.

Rogán Antal a választásról

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint csak a Fidesz–KDNP polgármester- és képviselőjelöltjei jelentenek garanciát arra, hogy a települések fejlődni fognak, hogy megmarad a rezsicsökkentés, és hogy jövőre valóban megvalósul a bankok elszámoltatása.

MNO - MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Szigorúan ellenőrzött slágerrock 1.
  Nem mondható, hogy a könnyűzene mindig forrongó és érdekességeket szolgáltató világát ne figyelte volna árgus szemekkel a Kádár-rendszer, amire jó példa, hogy Lendvai Ildikó a KISZ KB Kulturális Osztályának helyettes vezetőjeként 1980-ban több tucat oldalon keresztül tájékoztatta Pozsgay Imre kulturális minisztert – aki a rendszerváltozás során kulcsfontosságú szerepet vitt az állampárt részéről annak lebontásában – az ifjúság szórakozásának néhány időszerű kérdéséről.
 • A Brexit utáni Európai Unió olyan, mint egy buli, ahol megitták az összes italt és a lányok is hazamentek
  Máthé Áron történésszel, szociológussal, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettesével beszélgettünk a Közép-Európa számára vetített hamis ábrándokról, a magyar–német viszony múltjáról és jövőjéről, a nagyhatalmi érdekérvényesítésről a nemzeti érdekkel szemben és az Egyesült Királyság unión kívüli jövőjéről.
 • Magyarország az EU átlagánál jobban teljesít
  A kötelezettségszegési eljárásokban hazánk jobban teljesít, mint az uniós átlag, ugyanis gyorsabban sikerül megoldanunk azokat – derül ki az igazságügyi miniszter szombati Facebook-bejegyzéséből. Varga Judit pontról pontra cáfol egy napokban megjelent álhírt, amely ismét hazánkat igyekszik lejáratni.
MTI Hírfelhasználó