A választás után szakadhat az Együtt–PM
Már a vasárnapi önkormányzati választást követő héten szakadhat az Együtt–PM szövetség. A PM részéről a kiválásnak akkor van a legnagyobb esélye, ha a párt társelnöke, Karácsony Gergely Zuglóban sikerrel szerepel a polgármester-választáson – értesült a Magyar Nemzet.
2014. október 10. 09:07

Már a pártszövetség múlt hét végi országos önkormányzati kampánytalálkozóján nyilvánvaló volt a feszültség. Itt Szigetvári Viktor kijelentette, hogy a PM-mel csak akkor tudja folytatni a közös utat, ha – miként fogalmazott – „valaki kihúzza azt a kést a hátamból, amit most hétfőn kaptam”. Az Együtt vezetője arra utalt, hogy szövetségesük végül nem támogatta Bokros Lajos főpolgármester-jelöltségét. Bár Karácsony már ott bizalmáról biztosította Szigetvárit, az Együtt–PM ügyeire rálátó forrásaink szerint a szövetségesek között már régóta rossz a viszony.

Ennek lényege, hogy valós súlyához, támogatottságához képest a PM aránytalanul élvezi az Együtt-tel való szövetség nyújtotta előnyöket, viszont több alkalommal is megbízhatatlan partnernek bizonyult. A Bokros mögüli kihátrálás mellett erre példa, hogy miután áprilisban a szövetség négy politikusa bejutott az Országgyűlésbe, az Együttben azt szerették volna, hogy a képviselőknek biztosított szakértői keretet közösen használják fel. Erre a PM-es Szabó Tímea nem volt hajlandó, noha pártja önállóan be se jutott volna a parlamentbe.

Az Együtt rosszul járt a májusi európai parlamenti (EP) választással is. A szövetség EP-listáját Bajnai Gordon vezette, aki mivel nem akart Brüsszelben politizálni, a lista második helyén szereplő PM-es Jávor Benedek javára mondott le. Később azonban Jávor az Együtt helyett saját pártjából és környezetéből választott magának szakértői stábot.

MNO - Magyar Nemzet
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó