"Szomorú látvány, ami a baloldalon történik"
Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Az Estében elmondta, hogy azért indítottak önálló főpolgármester-jelöltet, mert nem szeretnénk részt venni „ebben a civakodó, széthúzó harcban, amit a baloldalon látunk. Elég szomorú látvány ez” – közölte.
2014. október 8. 09:28

Még mindig tart a vita és a nyilatkozatháború arról, hogy ki találta ki és irányította a Falus Ferenc - Bokros Lajos cserét a fővárosban. A liberálisok elnöke szerint Gyurcsány Ferenc telefonon bevallotta nekik, hogy ő léptette vissza Falus Ferencet. Kedden nyilatkozott a Híradónak a Demokratikus Koalíció elnöke. Szerinte nem mondott ilyet Fodor Gábornak, a liberális politikus csak félreérthette, talán azért, mert recsegett a vonal. A Fidesz szerint a baloldal folyamatosan becsapja a választóit.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Az Estében elmondta, hogy azért indítottak önálló főpolgármester-jelöltet, mert nem szeretnének részt venni a civakodásban, széthúzásban. Elég szomorú látvány ez” – mondta. Hozzátette: „nekünk az a dolgunk, hogy megtaláljuk azokat a szavazókat, akik egyszerre akarnak búcsút mondani Orbán Viktor rendszerének, és egyszerre akarják azt mondani, hogy nem akarják ezt a széthúzó baloldalt” – nyilatkozta a liberálisok elnöke.

„Ezt a választást nem tudja megnyerni a baloldal, én azt gondolom. Viszont nekünk az a dolgunk, hogy hosszú távon építkezzünk” – közölte Fodor Gábor.

A Magyar Liberális Párt a választásokon több mint 300 jelölttel indul, s a pártnak jelenleg több mint 700 tagja, és több ezer támogatója van – mondta Fodor Gábor. Hozzátette: „ez a liberális párt kicsi, de már jelentős lépéseket tett arra, hogy érezhető, értékelhető és mérhető párt legyen”.

Fodor Gábor arról is beszélt, hogy önálló utat kívánnak járni: „Mi önálló politikát folytatunk, a liberális párt nem baloldal és nem jobboldal, tehát mi liberálisok a saját utunkon fogunk járni, ebben mindenki szövetségesünk lesz, aki a liberális értékrendet el tudja fogadni” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak a választáson, Fodor Gábor közölte: „már az óriási eredmény, hogy a szavazóink büszkén szavazhatnak a jelöltjeinkre. A mi jelöltjeink a komoly ellenzéki jelöltek” – mondta.

Fodor Gábor Az Estében, kérdésre válaszolva elmondta, hogy a miskolci polgármester-jelölt, Rózsa Edit fenyegető SMS-t kapott Pásztor Alberttől. Az üzenetben Rózsa Edit „indulásával kapcsolatban fejti ki a baloldali jelölt a véleményét” – mondta a pártelnök. Hozzátette: meglepődve látta az üzenetet, amelynek hangvételét nem kívánta idézni.

M1 - Az Este
  • Szlávik: bár jók az oltási adatok, a védekezést nem lehet elengedni
    Bár az oltási adatok rendkívül kedvezőek, de ez nem azt jelenti, hogy a védekezést "el kell engednünk"; a brit vírusmutáns jobban terjed a fiatalabbak körében is, így a maszkhasználatra, a távolságtartásra és az egymás iránti figyelemre továbbra is, akár még egy jó ideig szükség lesz - figyelmeztetett a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szombaton a közmédiának adott interjújában.
  • Bayer Zsolt: Tusk a Katynban
    Donald Tusk remek fizetéséért bárkit bármivel megrágalmaz, minden birodalmi gazemberséghez lelkesen asszisztál, és hazudik.
  • Novák Katalin: Komoly jobboldali erő a láthatáron
    A Fidesz külkapcsolatokért felelős alelnöke elmondta, pártjuk egyelőre élvezi a nagyobb mozgásteret és szabadságot jelentő függetlenséget.
MTI Hírfelhasználó