Falus sokkal népszerűbb Bokrosnál
A Mediánnál 12 százalékra mérik a visszaléptetett Falus Ferenc, 5 százalékra a baloldalt is megosztó pótjelölt Bokros Lajos népszerűségét.
2014. október 2. 15:31

A Medián múlt héten készített felmérése szerint több mint kétszer akkora volt Falus Ferenc támogatottsága, mint Bokros Lajosé − nyilatkozta Hann Endre, a közvélemény-kutató igazgatója a a HVG-nek. Mint elmondta, a múlt héten, még Falus Ferenc visszalépése előtt készített Medián-felmérésben ugyan a kétszáz-egynéhány fős budapesti részmintája elég kicsi, így a hibahatár miatt pontos előjelzésre nem alkalmas, viszont a tendenciák jelzésértékűek. Különösen akkor, ha két jelölt között nagy a különbség.

Mint elmondta, a felmérés szerint Tarlós István támogatottsága ezen a mintán 37 százalék, Falus Ferencé 12, Staudt Gáboré 10, Bokros Lajosé 5, Magyar Györgyé 3, míg Csárdi Antalé 2 százalék. A liberális Bodnár Zoltán egyetlen szavazatot sem kapott. Hann Endre megjegyezte: egyetlen mérés ugyan nem mérés, de úgy tudja, az Ipsosnál is hasonló arányokat mértek.

Bokros pártját nem is mérik

Korábban a Nézőpont Intézet mérte azt, hogy Bokros Lajos népszerűbb, mint Falus Ferenc. A Medián ügyvezetője ennek kapcsán megjegyezte: az ellenzéki tábort egy olyan kutatócég zilálta szét, amelyet a „baloldalon visszatérően hiteltelennek bélyegeznek”.

A Századvég friss pártpreferencia-adatait a Napi Gazdaság közölte csütörtöki számában.

MNO - hvg.hu
  • Durva választási kampány jöhet
    Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
  • Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
    Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
MTI Hírfelhasználó