A baloldal megalázta a fővárosiakat
"A baloldal hülyére vette a fővárosiakat, megalázta őket ezzel a kutyakomédiával" - reagált Kósa Lajos Falus Ferenc visszalépésére.
2014. szeptember 30. 08:53

"A baloldal hülyére vette a fővárosiakat, megalázta őket ezzel a kutyakomédiával" - mondta az M1 Az Este című műsorában a Fidesz ügyvezető alelnöke azt követően, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM, az MSZP és a DK közös jelöltje hétfőn bejelentette, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől Bokros Lajos javára.

Kósa Lajos hozzátette: a háttérben Gyurcsány Ferenc forgatókönyve érvényesül, hiszen a Demokratikus Koalíciónak az az érdeke, hogy a baloldali együttműködésben részt vevő pártokat rommá pusztítsa. Kósa Lajos szerint MSZP az SZDSZ sorsára jut azzal, hogy nincs saját jelöltje. "A szocialisták számára eljött a vég, az utolsó kapcsolja le a villanyt, lefőtt a kávé. Ez már nem válság, hanem agónia, haláltusa" - fogalmazott a politikus.

Mint mondta, Budapest a magyarság legnagyobb, legfontosabb városa. "Ez egy komoly hely, nekünk pedig világos mondanivalónk van. Szeretnénk növelni a munkahelyeket, fejleszteni a közlekedést, buszokat venni, felújítani a 3-as metrót" - magyarázta.

Kérdésre válaszolva kifejtette: szerinte nincs konfliktus Lázár János és Tarlós István között. Kósa Lajos úgy véli, a probléma az, hogy az Európai Uniós számítások szerint Budapest elérte az unió átlagának fejlettségi szintjét, vagy legalábbis megközelítette annyira, hogy nem kaphat területfejlesztési támogatást, leszámítva a kötöttpályás közlekedést. "Brüsszel eszerint nem ad úgy pénzt a főváros fejlesztésére, mint egy vidéki városéra" - jegyezte meg.

Kósa Lajos az M1 Az Este című műsorában azt is hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP nem akarja becsapni a választókat, akiket muszáj komolyan venniük.

hirado.hu - M1 Az Este
  • Durva választási kampány jöhet
    Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
  • Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
    Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
MTI Hírfelhasználó