Kósa: "Bokros olyan, mint Bogoly Berti mindenízű drazséja"
A fideszes politikus felháborítónak tartja, amit a főpolgármester-jelöltséggel kapcsolatban a baloldali kispártok művelnek a fővárossal.
2014. szeptember 29. 18:17

Rendes csapatjáték esetén ilyenkor komolytalan játék miatt a komplett csapatot leküldik a pályáról - mondta Kósa Lajos. Szerinte az, hogy Budapesten nincs baloldali főpolgármester-jelölt, a "teljes megsemmisülés felé vezető utat" jelenti a baloldalnak - mondta Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, miután Falus Ferenc visszalépett a baloldal közös főpolgármester-jelöltségétől.

Falus Ferenc egy "szánandó paprikajancsi, marionettfigura szerepét töltötte be" - fogalmazott, hozzátéve, most is látszik, hogy a háttérben Gyurcsány Ferenc DK-elnök politikája érvényesül, "ők akarják a baloldalt Bokros Lajos mögé beállítani".

Kósa Lajos szavai szerint Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje "az ingatlanadó, a lakásadó, a fizetős egészségügy, a fizetős oktatás apostola Magyarországon", az egykori pénzügyminiszter pártjáról pedig úgy fogalmazott: "az MTK B-közép egy mindent elsöprő népfelkelés a MoMához képest a számosságát illetően".

"Bokros olyan, mint Bogoly Berti mindenízű drazséja a Harry Potterben. Kiveszi az ember, de még nem tudja, hogy éppen záptojásízű lesz, eperízű vagy büdössajt-ízű. Majd csak akkor derül ki, hogyha megeszi" - jellemezte a MoMa-jelöltet. Hétfőn Bokros Lajos támogatására kérte pártjának szavazóit Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc DK-elnök.

A Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón közölte: a kormánypártok változatlan intenzitással folytatják önkormányzati választási kampányukat.

Arra a kérdésre, hogy szerinte hány fővárosi kerületben győzhet baloldali polgármesterjelölt, azt válaszolta, kevésben, mert ha a kerületi eredményesség szempontjából a főpolgármester-jelölt léte felfelé húz egy jelölőszervezetet, akkor a hiánya biztosan lefelé, különösen azoknál, akik látványosan beálltak Falus Ferenc mögé, hiszen "ők az utolsó pillanatban aranyáron vettek egy jegyet a Titanicra". Példaként említette Horváth Csaba II. kerületi MSZP-s polgármesterjelöltet.

Kósa Lajost kérdezték Orbán Viktor miniszterelnöknek a liberális demokráciát kritizáló szombati beszédéről is, erről a Fidesz-alelnök azt mondta: a világban vita folyik arról, hogy "az általunk ismert liberális demokrácia" intézménye mennyire meghaladott, és "mi azt látjuk, hogy (...) ezek a rendszerek a vonzerejükből, a versenyképességükből veszítettek". A mostani magyar kormánytöbbség a kereszténydemokráciában hisz - ismételte meg a kormányfő szavait, hozzáfűzve, hogy a liberális demokráciák Európában bajban vannak.

MTI
  • A Soros-birodalom embere lehet Bajnai Gordon?
    Bajnai Gordon gyakorlatilag az amerikaiak embere, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal pedig minden pénzt külföldről kap – lényegében ezt mondta Gansperger Gyula azon az egyeztetésen, amelynek hanganyagát Anonymus juttatta el az Origó szerkesztőségéhez. A baloldali kapcsolatait ecsetelő üzletember beszélt arról is, hogy az ellenzéki médiára, közelebbről a 444-re befolyása van Soros Györgynek, de anyagi segítséget nyújt Veres Tibor, a Wallis tulajdonosa is. Érdekes mondatok hangoznak el továbbá arról, hogy valójában kik fizetik a baloldali szakértőket, politológusokat – írja a hírportál.
  • Durva választási kampány jöhet
    Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
MTI Hírfelhasználó