Magabiztos Bayern-siker
Az újonc Paderbornnak esélye sem volt a bajor sztárcsapat ellen, amely végül magabiztosan nyert.
2014. szeptember 24. 09:47

A német bajnokság ötödik fordulójában a címvédő Bayern München, és a listavezető újonc Paderborn találkozott egymással. Az előző körben a Bayern döntetlent játszott Hamburgban, a Paderborn 2-0-ra nyert a Hannover ellen. 

A mérkőzésen telt ház, 71000 néző volt jelen. A meccsen az Oktoberfest miatt bőrviseletben voltak a szurkolók. A párharcot a Bayern kezdte jobban, olyannyira, hogy a 8. percben Götze máris megszerezte a vezetést (1-0).  Öt perccel később Lewandowski lőtt messziről, ez a labda is Kruse kapujában kötött ki (2-0).  A hazaiak a gól után visszavettek a tempóból, de fölényben maradtak, esélyt sem adva az újonc csapatnak, remekül játszottak, Kruse kapus többször megmentette csapatát a góltól. Előbb Götze, majd Müller lövését védte. A 35. percben a labdabirtoklási arány, 81-19% volt az arány. Nem kell mondani hova. Az első félidőben az újonc hozzá szagolni sem tudott a mérkőzéshez, Kruse kapus azonban tartotta bennük a lelket, így „csak” 2-0-s hátránnyal mentek a szünetre.

A második félidő Paderborn helyzetekkel kezdődött, de hol egy bajor védő, hol Neuer volt a helyén. Ez a Paderborn már nem az, mint amelyik az első félidőben volt. Sokkal többet támadtak, lehetőségeik voltak, a 65. percben Vollmann lövését kellett védenie Neuernek. A sok kimaradt helyzetnek azonban ára van. A 77. percben, egy kapu előtti kavarodás végén, Götze szerzett újabb gólt a bajoroknak (3-0). Hat perccel később, Robben beadását Müller lőtte a kapuba (4-0). A bajor sztárcsapat győzelmével átvette a vezetést a tabellán.

A második félidő alapján, a Paderbornnak jó esélye van a bennmaradásra, de nem lesz egyszerű dolga a kiscsapatnak.  A következő ellenfelük sem lesz az, de ennél lényegesen könnyebb. Hazai pályán fogadják, Lucien Favre együttesét, a Borussia Mönchengladbachot, míg Pep Guardiola együttese Kölnbe látogat. És a következő körben, a Ruhr-vidéki csatát (Dortmund-Schalke) is láthatunk.

P.A.
  • Kövér: Magyarország magyar ország akar maradni
    Kövér László azt mondta: a több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben "egy demokratikusan megválasztott Országgyűlés által 2011-ben megalkotott első írott alkotmányunk szerint mi, magyarok a jövőben is önrendelkező és cselekvőképes államban, önazonosságát megőrző nemzetként és demokratikus jogrendben akarunk élni".
  • Csatanyerés a keresztény önvédelemben
    A kereszténységet ennél bőszültebben már alig lehet támadni! Ne feledjék, a keresztényüldözés a XXI. század legjelentősebb emberi jogi válsága. A világban soha nem látott mértékben tombol a keresztényüldözés! Naponta átlagosan nyolc keresztényt gyilkolnak meg, és mintegy 260 millió hívő van kitéve üldöztetésnek.
  • Éric Zemmour: Magyarországnak igaza van
    Éric Zemmour kifejtette, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokságot is – mint oly sok nagyszabású sportversenyt – foglyul ejtették különféle lobbik és mozgalmak, amelyek felhasználják a népszerű sportokat és sporteseményeket saját kisebbségi ideológiájuk terjesztésére.
MTI Hírfelhasználó