Juncker oktatásügyi, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosnak jelöli Navracsicsot
Az oktatással, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosnak javasolja kinevezni Navracsics Tibort Jean-Claude Juncker.
2014. szeptember 10. 12:54

A brüsszeli testület közleménye szerint a magyar biztos a bizottság kulturális és oktatási, továbbá a foglalkoztatási, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős főigazgatósága és az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat munkájára támaszkodhat majd, emellett pedig ő fog felelni a Munkavédelmi és -Egészségügyi Ügynökséggel, a szakképzések továbbfejlesztéséért felelős központtal, a munka- és életkörülmények javításán dolgozó alapítvánnyal és az Európai Képzési Alapítvánnyal fenntartott kapcsolatokért.

A biztosokat a kormányok jelölték, a testület jövőbeni munkaszervezését ismertetendő pedig Juncker megjegyezte, hogy attól a pillanattól kezdve, hogy biztosokká válnak, ezek a politikusok nem az országaikat képviselik. A posztokat nem a tagállamok kapják - tette egyértelművé Jean-Claude Juncker.

Korábban több találgatás is napvilágot látott, több, hitelesnek vélt szervezeti ábra is kiszivárgott, amelyek állítólag a luxemburgi politikus vezette testület majdani felállását mutatták be. Ezek valódiságát hivatalos forrásból Juncker szóvivői következetesen cáfolták, mondván: az előkészítés folyamán akár egy nap alatt is több tucat változat készült arról, hogyan szervezze meg Juncker a testület munkáját. Navracsics Tibort az egyik ilyen kiszivárgott ábra kereskedelmi, egy másik pedig vámügyi biztosként azonosította, a oktatásügyi, kulturális, ifjúsági és állampolgársági tárcával viszont egyik sem hozta összefüggésbe a magyar politikus nevét, sőt ezek az ábrák nem is tartalmaztak ilyen portfóliót.

MTI nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó