Több lesz a felhő a hét utolsó napján
Vasárnap délutánig északnyugaton, északon helyenként zápor, kis valószínűséggel északnyugaton zivatar is lehet.
2014. augusztus 30. 14:51

Vasárnap délutánig északnyugaton, északon gyengébben és erősebben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, ott helyenként zápor, kis valószínűséggel északnyugaton zivatar is lehet. Délen és keleten alapvetően napos idő várható, csapadék nem valószínű. Vasárnap délutántól északnyugat felől egyre nagyobb területen erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és ekkor a Dunántúlon már több helyen lehet zápor, főként délnyugaton zivatar.

A változó irányú szél csak zivatar környezetében erősödik meg.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 23 és 28 fok között várható.

Európa

A mediterrán térségben tovább tart a nyári meleg. A Földközi- és az Égei-tenger menti országokban döntően anticiklonális hatások érvényesülnek; napos, meleg, száraz az idő. A legmelegebb órákban 30, Görögországban 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, Dél-Spanyolországban néhol 40 fokot is mérnek. Jóval mérsékeltebb a felmelegedés a kontinens északi felén. Északnyugat- és Északkelet-Európa felett is egy-egy ciklon örvénylik, amelyek területén viszonylag sok a felhő, eső, zápor több helyen is előfordul. Az Észak-Baltikum, illetve Finnország területén néhol még a 15 fokot sem éri el, másutt többnyire 20 és 25 fok között változik a maximum-hőmérséklet.

Az északnyugat-európai ciklon frontrendszere vasárnap a Kárpát-medencét is megközelíti; estig egyre nagyobb terület fölé nedvesebb levegő érkezik, de a hőmérséklet alakulásában még lényeges változás nem várható.

MTI nyomán
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
 • A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!
  "Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő.
MTI Hírfelhasználó