Gyertyagyújtás lesz a keresztény áldozatokért
Gyertyagyújtást tart a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pénteken Budapesten azokért a keresztényekért, akik a Közel-Keleten az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű dzsihádista erő brutális támadásainak áldozataivá váltak.
2014. augusztus 28. 22:26

A Fidelitas és az IKSZ elnöksége az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy az iszlám szervezet vallásuk, állampolgárságuk miatt emberek százait végzi ki különös kegyetlenséggel, legutóbb James Foley amerikai újságírót.

Az állandó fenyegetettségben élő keresztény mikroközösségeket egyre több erőszakos bűncselekmény fenyegeti – hívta fel a figyelmet a két ifjúsági tömörülés, hozzátéve, hogy a nemzetközi szervezetek tiltakozása ellenére a vérontás folytatódik.

A pénteki gyertyagyújtással azt is kifejezik: „nem akarjuk, hogy vallásuk miatt embereket öljenek Irakban vagy Szíriában, és mielőbbi rendezést várunk a közel-keleti keresztények védelmének ügyében” – tudatták.

A gyertyagyújtásról bővebb információt talál az esemény Facebook-oldalán.

Új lendületet vett Észak-Irakban a keresztények mészárlása, a történelem során sosem voltak még ekkora veszélyben. A káldeusok az első század óta ott élnek. Hiába az amerikai propaganda, lehet, hogy most ők okozzák számos közösség végső pusztulását. 2013. augusztus 28-ai összeállításunkban részletesen írtunk arról, hogy a mai napon is zajló népirtás gyakorlatilag legtávolabbi előzménye George W. Bush amerikai elnök 2003-ban hirdetett „keresztes hadjárata” volt Irakba, a keresztények ezt követően váltak az iszlamisták céltáblájává. Az idő tájt 1,2, más becslések szerint 1,5 millió keresztény élt Irakban, akik jelentős része elmenekült vagy áldozatává vált az amerikaiak és a felheccelt muzulmánok harcainak, a Krisztus-hívők lettek ugyanis a bűnbakok a nyugati invázióért.

MNO - MTI
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Szijjártó: A migrációs nyomás új veszélyességi szintre lépett
  Új veszélyességi szintre lépett a migrációs nyomás, a migránsok egyre agresszívebbek, erőszakosabbak, már felfegyverkeznek, és használják is ezeket a fegyvereket - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Szabadkán, ahol szerb hivatali kollégájával, Nikola Selakoviccsal találkozott.
 • A baloldal totális összeomlása
  A közvélemény-kutatások szerint ha most lennének a választások, a Fidesz–KDNP-pártszövetsége akár négyötödös többséget tudna kialakítani az Országgyűlésben, hisz a rekord támogatottság mellett az ellenzéki oldalon a DK és a Mi Hazánk Mozgalom kivételével jelenleg egyik ellenzéki párt sem lenne önállóan képes bejutni a parlamentbe – fogalmazott Nagy Ervin elemző.
 • Lezárták az Erzsébet hidat – Budaházyért tüntetnek
  Hétfőn reggel 8 óra körül érkezett a bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK), hogy hogy néhányan kocsikkal és egy molinóval keresztbe állva akadályozzák a forgalmat az Erzsébet hídon.
MTI Hírfelhasználó