"Hagyjanak fel a céltalan erőfitogtatással"
Ferenc pápa arra kérte a két Koreát, hogy hagyjanak fel a céltalan erőfitogtatással és egymás bírálásával.
2014. augusztus 14. 13:29

Ehelyett inkább fáradhatatlan erőfeszítésekkel és párbeszéddel törekedjenek a megbékélésre. 

A katolikus egyházfő ötnapos dél-koreai látogatása csütörtöki első napján, Pak Gun Hje államfővel találkozva hangsúlyozta: a tartós béke megteremtéséhez megbocsátásra és kölcsönös tiszteletre van szükség.

A pápa angolul beszélt az elnök és más állami vezetők előtt. Nyilvánvalóan vigyázott arra, hogy ne avatkozzon bele a bonyolult koreai-félszigeti konfliktusba, egyszer sem nevezte Északot kommunistának, bár utalásai az igazságtalanságokra, az üldöztetésre és az erő alkalmazására valószínűleg Phenjannak szóltak inkább. 

hirado.hu - MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó