Lendvaiék újragondolnák az MSZP-t
Lendvai Ildikó egykori szocialista pártelnök létrehozta a Deák Ferenc Kört vasárnap – olvasható a Hvg.hu-n.
2014. július 14. 16:01

Lendvai Ildikó – oldalán Szekeres Imrével és Veres Jánossal – az anno Mesterházy Attila vezetésével összeállított parlamenti frakció ellenében életre hívta a Deák Ferenc Kört vasárnap – írja a Hvg.hu. A kiegyezést levezénylő politikus nevét viselő csoport szerint új programra, alapszabályra, szervezeti felépítésre van szüksége az MSZP-nek. Lendvaiék szeretnék elérni, hogy a párt programjába foglalja egyebek között a 100 ezer forintos minimálbért, a közmunkások bérének rendezését és a garantált, feltétel nélküli alapjövedelmet.

A Deák Ferenc Kör olyan pártot akar, amely „totális ellenzéke annak a politikai rendszernek, amely szétszakítja a társadalmat, gyilkolja a szolidaritást, korlátozza a szabadságot” – írja a portál. Az egykori szocialista pártelnöknek és követőinek céljuk, hogy az elnökség kétharmadát olyan politikusokkal töltse fel a kongresszus, akik nem országgyűlési képviselők, az ellenőrző testületek élére pedig egyáltalán ne válasszanak képviselőket.

A csoportban olyan személyek szerepelnek Lendvain, Szekeresen és Veresen kívül, mint Juhász Ferenc, Kökény Mihály, Katona Tamás és Burány Sándor, a fiatalabb nemzedéket pedig Tüttő Kata és Medgyessy Péter egykori tanácsadója, Braun Róbert képviseli.

MNO
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó