Lendvaiék újragondolnák az MSZP-t
Lendvai Ildikó egykori szocialista pártelnök létrehozta a Deák Ferenc Kört vasárnap – olvasható a Hvg.hu-n.
2014. július 14. 16:01

Lendvai Ildikó – oldalán Szekeres Imrével és Veres Jánossal – az anno Mesterházy Attila vezetésével összeállított parlamenti frakció ellenében életre hívta a Deák Ferenc Kört vasárnap – írja a Hvg.hu. A kiegyezést levezénylő politikus nevét viselő csoport szerint új programra, alapszabályra, szervezeti felépítésre van szüksége az MSZP-nek. Lendvaiék szeretnék elérni, hogy a párt programjába foglalja egyebek között a 100 ezer forintos minimálbért, a közmunkások bérének rendezését és a garantált, feltétel nélküli alapjövedelmet.

A Deák Ferenc Kör olyan pártot akar, amely „totális ellenzéke annak a politikai rendszernek, amely szétszakítja a társadalmat, gyilkolja a szolidaritást, korlátozza a szabadságot” – írja a portál. Az egykori szocialista pártelnöknek és követőinek céljuk, hogy az elnökség kétharmadát olyan politikusokkal töltse fel a kongresszus, akik nem országgyűlési képviselők, az ellenőrző testületek élére pedig egyáltalán ne válasszanak képviselőket.

A csoportban olyan személyek szerepelnek Lendvain, Szekeresen és Veresen kívül, mint Juhász Ferenc, Kökény Mihály, Katona Tamás és Burány Sándor, a fiatalabb nemzedéket pedig Tüttő Kata és Medgyessy Péter egykori tanácsadója, Braun Róbert képviseli.

MNO
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány a helyén van
  Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
 • Ha békét akarsz, készülj a békére!
  Akárhogy is, de a háborúk valóságához hozzátartozik a majd elérendő béke is. A politikusok négy-öt év rombolás után boldogan jelentik ki: öt-tíz éven belül, az újjáépítést követően képesek leszünk elérni a háború előtti gazdasági volument és életminőséget. Akkor mire volt jó az egész?
 • A háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni
  Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • Itt vannak az új magyar rendszámok
  Nem kell lecserélni a régit. Az új rendszámtáblákat július elsejétől alapvetően a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett (új, illetve külföldről használtan behozott) járművek kapják meg. A meglévő régi rendszámtáblákat nem kell újakra cserélni, azokat gond nélkül tovább lehet használni.
MTI Hírfelhasználó