Sok esővel kezdődik a hétvége
Pénteken sokfelé jelentős mennyiségű csapadék hullhat, és szombaton is több helyen eshet az eső. Vasárnapra javul az idő.
2014. július 10. 15:40

Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég, és sokfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, helyenként zivatar is. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti, helyenként 50 milliméternyi csapadék is lehullhat. A szél időnként megélénkül, a Fertő-tó környékén megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok között, keleten néhol kevéssel 20 fok alatt alakul.

Szombaton a Dunántúlon sok, másutt legfeljebb néhányórás napsütés valószínű. A Dunától keletre sokfelé várható eső, zápor, délkeleten zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon olykor erős, másutt mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 12-17 fok valószínű. Nappal a maximumhőmérséklet északkeleten csupán 18, nyugaton 28 fok körül alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, délután helyenként kialakulhat zápor. Gyenge marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. Nappal 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

MTI nyomán
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Golyófogó helyett – jövendőmondó...
  Valóban, amikor ő és társai színre léptek, az országban még itt állomásoztak a megszálló szovjet csapatok, és neki magának voltak is személyes tapasztalatai arról, milyen következményei vannak annak, ha valaki ellenáll, vagy megpróbálja lebontani azt az embertelen korszakot, melyet a kommunista Magyarország időszakának nevezünk – fogalmaz Bakos Katalin.
 • Energiaforrások: ne kerüljünk cseberből vederbe
  Az energetikai függés problémáját egyidejűleg és úgy kell megoldani, hogy az ne eredményezzen egy másik egyoldalú függést - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pozsonyban a V4-es országok parlamenti elnökeinek találkozóján pénteken.
 • A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!
  "Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. Na, ugye! A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!" - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő.
MTI Hírfelhasználó