Lecsúsztunk a halászati bizottságról
A halászati bizottságon kívül szinte minden testületbe sikerült delegálnunk valakit - mondta Pelczné Gáll Ildikó, aki szerint ez megbocsátható, hiszen tengerünk sincs, és a halászatunk sem jelentős.
2014. július 8. 12:08

A Fidesz EP-képviselője beszélt arról is: a britek tisztában vannak vele, hogy nem írhatják felül a csatlakozási törvényben foglaltakat, de belpolitikai üzeneteket fogalmazhatnak meg a kelet-európai munkavállalók jogainak tervezett korlátozásával.

Több mint 200 ezer új bevándorló telepedett le 2013-ig Nagy-Britanniában. Főleg a kelet-közép-európai országokból érkeznek, magasabban képzettek, olcsóbb bérért és sokkal keményebben dolgoznak, mint az angolok – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselője, alelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A mostani belpolitikai üzenetek annak köszönhetők, hogy az angol munkaerőnek konkurenciája az olcsóbb és jobban képzett kelet-európai – magyarázta a politikus, aki szerint a britek tisztában vannak vele, hogy a csatlakozási törvényben rögzítetteket nem lehet egyoldalúan felülírni.

Beszélt arról is: Brüsszelben a bizottsági spektrumot sikerült lefedni, képviselőink majdnem minden testületben ott vannak, kivéve a halászati bizottságot, de ez talán megbocsátható, tekintettel arra, hogy tengernek híján vagyunk és Magyarországon nem túl jelentős a tengeri halászat. De talán majd öt év múlva… - tette hozzá.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó