Argentin továbbjutás hosszabbítás után
Svájc jól tartotta magát, de érkezett Di Maria, aki eldöntötte az összecsapást a 118. percben.
2014. július 1. 22:10

A nyolcaddöntők hetedik összecsapásán Argentína Svájccal találkozott. A mérkőzés esélyesei a dél-amerikaiak voltak, az argentin szövetségi kapitány csak Agüerora nem számíthatott. A másik oldalon Ottmar Hitzfeld a Honduras elleni meccshez képest nem változtatott kezdőcsapatán.  A játékot a svájci csapat kezdte jobban: Gökhan Inler lövése szállt fölé, majd negyedórával később a Napoli csatára, Gonzalo Higuain lőtt, de Benaglio kapus védett. Három percre rá Xhaka tüzelt, de Romero a helyén volt, a kipattanót pedig Shaquiri lőtte a hálóőr kezébe. A túloldalon eközben Lavezzi kísérlete halt el a kapus lábában, nem sokra rá pedig Zabaleta beadása Garay feje felett szállt el. A szünetig az eredmény nem változott, 0-0-s döntetlennel mentek a felek az öltözőbe.

A második félidő két nagy svájci helyzettel kezdődött. Előbb a Bayern sztárja Shaquiri löketét védte, majd egy perccel később Drmic lövi fölé. Nyolc perccel később Rojo lőtt, de az árnyékra vetődő kapus még elcsípte a labdát. A második félidő nyomasztó argentin fölényt hozott, de Hitzfeld mester csapata nem tudta feltörni a remek erőkből álló dél-amerikai sztárcsapat. Argentína dominált, de gólt nem tudott szerezni, így következhetett a hosszabbítás, ahol a svájciak előbb a csereként beállt Seferovic lövésével veszélyeztettek, majd Messi lövését védte Benaglio. Amikor már mindenki a tizenegyesekre készülődött a váratlan csapás akkor érkezett Svájc számára, egy Djourou által eladott labdát Mascherano szerzett meg, átadta Messinek, ő tovább tette az üresen lévő Di Marianak, a Real Madrid középpályása pedig Benaglio mellett kilőtte a hosszú alsót (1-0). Svájc ezután próbálkozott a 120. percben Dzsamaili fejelt kapufát majd a lábszáráról a kapu mellé pördült a labda. Romero az esetnél csak szoborként állt. A hosszabbítás ráadásában Shaquiri adott elő egy műesést, amit a bíró elhitt, a szabadrúgás azonban elakadt az argentin sorfalban. Így Argentína 2006 és 2010 után ismét a legjobb 8 közé jutott.

P.A.
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó