Müller gólja csoportgyőzelmet ért Németországnak
A németek mellett az Egyesült Államok is továbbjutott csoportjából.
2014. június 27. 08:39

A G csoport mérkőzésein Németország és Egyesült Államok találkozott egymással. A találkozó pikantériája, hogy az USA szövetségi kapitánya, az a német Jürgen Klinsmann, aki 8 évvel ezelőtt még a Nationalelfet vezette a világversenyre. A szurkolók már annak örültek, hogy egyáltalán játszottak, mert néhány órával a mérkőzés előtt még zuhogott az eső a találkozó helyszínén. A mérkőzést a Nationalelf kezdte jobban, Podolski lövése fölé ment, majd rengeteg beadással próbálkoztak, Podolski, Özil és Müller helyzeteit azonban Howard kapus, vagy egy védő blokkolta, vagy szimplán lemaradtak a beadásról a támadók. A németek többet birtokolták többet a labdát, de az amerikaiaknak is volt két veszélyes helyzetük.

Előbb Zusi lőtt fölé, majd Bradley lövése ment mellé. A német csapat azonban veszélyesebben támadott, bármelyik pillanatban benne volt a csapatban a gól. A második félidőben a német szövetségi kapitánya, Joachim Löw cserélt, behozta a 36 éves Miroslav Klosét. A német fölény az 53. percben góllá érett. Egy Boateng beadást követően Schweinsteiger fejesét Howard védte, a kipattanót a Bayern csatára, Müller lőtte a 16-os vonaláról a kapu bal oldalába (1-0). A német csapat támadásban maradt, és veszélyes volt kapura, míg Klinsmann csapata kontrákkal próbálkozott, de még a 16-osig sem jutottak el. A csata hosszabbításában a Klinsmann-csapat kis híján mégis egyenlíteni tudott. Előbb Bedoya lövését Lahm blokkolta, a szögletből Bradley beadását Dempsey fejelte kapu fölé. Az eredmény azonban már nem változott Németország diadalmaskodott, és csoportelső lett.

A csoport másik mérkőzésén Portugália 2-1-re győzött Ghána ellen, ám ez a három pont a luzitánoknak mindössze a csoport 3. helyére volt elég. Németország és az Egyesült Államok jutott tovább a csoportjából a legjobb 16 közé.

P.A.
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó