Gólzápor és argentin csoportelsőség
Argentína ötgólos találkozón legyőzte Nigériát, de a meccs végén az afrikaiak is örülhettek. Messi és Musa kétszer volt eredményes, végül Rojo döntötte el az összecsapást.
2014. június 25. 21:39

Az E csoport záró fordulójában Argentína Nigériával, Irán pedig Boszniával találkozott. A dél-amerikaiak már továbbjutóként várhatták az összecsapást, ennek ellenére az argentin szövetségi kapitány nem változtatott az Irán elleni győztes csapaton: a Messi, Higuain, Agüero hármassal támadott. Az afrikai mester is változatlan összeállításban küldte pályára övéit.

Hatalmas iramban kezdtek a csapatok,  az argentinok már a harmadik percben veszélyeztettek, Di Maria lövését Enyeama védte, a kipattanóból pedig Messi szerezte meg a vezető gólt (1-0). Nigéria azonnal válaszolt, Musa került gólhelyzetbe és egy remekül eltalált lövéssel egalizált (1-1).

A gól nem fogta meg az argentinokat, ők alakítottak ki helyzeteket, előbb Di Maria, majd Higuain lövését hárította Enyeama.

Az első negyedóra végén Agüero beadását megint csak Enyeama tolta ki. Öt perccel később egy beadást követően Mikel kis híján öngólt fejelt. Az első fél óra végén ismét Di Maria került helyzetbe, lövését a nigériai kapus, Enyeama nagy bravúrral védte.

Argentína mezőnyfölényben volt, de gólt nem tudott szerezni, Nigéria óvatosabban játszott. A félidő vége előtt Messi két szabadrúgását érdemes kiemelni, az elsőnél Enyeama még védeni tudott, a hosszabbításban azonban már ő sem tudott hárítani, így a Barcelona csatára megszerezte önmaga és csapata második gólját (2-1).

A második félidőt Nigéria kezdte, és első helyzetüket Musa révén ki is használták az afrikaiak (2-2). A revans ezúttal sem váratott sokat magára, három perccel később egy szögletből Rojo ismét megszerezte a vezetést Argentínának (3-2). A gól után támadásban maradtak a dél-amerikaiak, Higuain lövésénél Enyeama a helyén volt. Bő egy órát kellett várni az első nigériai szögletre, ebből  Odemwingie csúsztatását követően Ambrose maradt a kapu előtt, de lövését Romero védte.

Tíz perccel később Musa próbálkozott, de lövése fölé szállt. Két perccel a találkozó vége előtt Ambrose lövését blokkolták a védők, majd Mascherano lövését védte Enyeama, de az eredmény már nem változott,

Argentína csoportelső, és Bosznia Hercegovina győzelmének köszönhetően Nigéria is továbbjutott csoportjából.

P.A.
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Hazánkat, hitünket Szent Istvánnak köszönhetjük
  Mi, magyarok a Kárpát-medencei hazánkat, a hitünket és a kultúránkat, azaz történelmi értelemben véve mindenünket a keresztény államot megalapító királyunknak köszönhetjük - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a felföldi Zselízen, ahol megnyitotta a népművészeti fesztivált.
 • Érdemekeresztek, díjak kiváló magyar alkotóknak
  Állami díjakat és közművelődési elismeréseket adott át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, valamint Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár pénteken a Pesti Vigadóban Budapesten.
 • Stipendium Peregrinum ösztöndíjakat adott át az államfő
  Megálmodni, belevágni, végigcsinálni, hazahozni és kamatoztatni - foglalta össze a Stipendium Peregrinum program lényegét Novák Katalin köztársasági elnök, aki az ösztöndíjakat elnyert diákoknak adta át pénteken az okleveleket a Sándor-palotában Budapesten.
MTI Hírfelhasználó