Kolosi vs. Gulyás Gergely - lesz bocsánatkérés?
A reklámadó bevezetése után mind a kormány, mint az RTL hazai képviselői beásták magukat a lövészárkokba.
2014. június 25. 13:00

A Heti Válasz igyekezett egy asztalhoz ültetni a feleket, ám ez a jelenlegi hangulatban nem jött össze. Az RTL-programigazgató Kolosi Péter és a fideszes parlamenti alelnök, Gulyás Gergely külön-külön válaszoltak az adót, a sajtószabadságot és a bulvárt érintő kérdésekre.

Nem volt célja hazudni, s ha Gulyás Gergelynek fontos, elnézést is kér tőle – mondta Kolosi arra a félreértésre, amely szerint az RTL Klubot társadalmi károkozással vádoló fideszes ingyenjegyet kért az X-Faktor egy korábbi döntőjére. Gulyás valóban ott volt a rendezvényen, ám a jegyet nem ő kérte, s elfogadja a bocsánatkérést, de nem tartja azt fontosnak. „A politikai játszma részének tekintem. Találat a másik oldalon” – fogalmazott. Gulyás továbbra is fenntartja, hogy „egészségügyi termékadóként” érdemes tekinteni az új sarcra, Kolosi pedig továbbra sem ismeri el, hogy az elmúlt két hétben revolverezni kezdték volna a kormányt. Sőt, még a baloldalról jövő vádakat is visszautasítja. Az álláspontok nem közeledtek, legfeljebb annyiban: Kolosi a következő X-Faktor döntőre is meghívta Gulyást, amit a fideszes nem utasított vissza.

Heti Válasz
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Wolfgang Schüssel kapta idén a Petőfi-díjat
  Wolfgang Schüssel, Ausztria volt szövetségi kancellárja vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány Petőfi-díját csütörtökön, a budapesti Terror Háza Múzeumban rendezett ünnepségen.
 • A baloldal irányítja a tüntető álcivileket
  Baloldali pártok állnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött. A hangfelvétel azt bizonyítja, hogy Tordai Bence adott tanácsokat az álcivil mozgalomnak arra, hogyan kezeljék a hétfői parlamenti botrányukat, mit mondjanak az újságíróknak.
 • Megszűnik az ellenőrzés a horvát határon
  Megszűnik a határellenőrzés Magyarország és Horvátország 344 kilométer hosszú határszakaszán január elsejétől, miután az európai uniós tagállamok belügyminiszteri tanácsa jóváhagyta Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez.
MTI Hírfelhasználó