Az olaszok is elbúcsúztak Brazíliától
Uruguay nyert és továbbjutott. Godin fejese döntött. Marchisio kiállítása miatt fél órát emberhátrányban játszott az Eb ezüstérmes.
2014. június 24. 22:11

Nem kis téttel bírt az Olaszország-Uruguay összecsapás. A dél-amerikai csapat 3-1-re kikapott Costa Ricától majd 2-1-re verte Angliát, míg az Eb ezüstérmes olaszok 2-1-re nyertek Anglia ellen, de 1-0-ra kikaptak Costa Ricától. Így döntetlen esetén Olaszország jutott volna tovább. Ilyen hangulatban vártuk az összecsapást, amely az első fél órában tapogatózó játékot, olasz mezőnyfölényt hozott. Úgy tűnt, mintha az olaszok játszottak volna győzelmi kényszerben. Az első valamire való helyzetet mégis Uruguay alakította ki, Suarez lövését Buffon hárította. Továbbra is az Eb ezüstérmes maradt mezőnyfölényben, de nem tudtak gólt szerezni és Balotellihez nem tudták bejátszani a labdát. A félidőben 0-0-s döntetlennel fordultak a felek.

A második játékrészben Uruguay is megérkezett a meccsbe: Cavani próbált egy büntetőt kiharcolni, sikertelenül majd Suarez lövése ment fölé. A döntő fordulat a 60. percben következett, ekkor Marchisiot egy Arevalo Rios elleni szabálytalansága miatt - talán picit szigorúan - kiállította a mexikói játékvezető. Az olasz válogatott innentől inkább a védekezéssel törődött, érződött rajtuk a fáradtság és a fásultság. Hat minutummal a kiállítás után a Premier League gólkirálya, Suarez tornáztatta meg a Juventus kapusát. A 80. percben egy kezezésgyanús szituáció után uruguayi szöglet következett, amit az Atletico Madrid védője Godin fejelt az olaszok hálójába. Ezzel Uruguay megszerezte a vezetést és a továbbjutást jelentő gólt (1-0). Az olasz csapat ezután próbálkozott támadással, de vagy Muslera vagy az egyik uruguayi játékos blokkolt. A 85. percben eldőlhetett volna az összecsapás. Suarez indult meg Chiellinivel szemben, de nem tudta Cavaninak betenni a labdát. A játékvezető hiába hosszabbított 5 percet, az olaszokon ez sem segített, így a vb 4. Uruguay jutott a legjobb 16 közé Costa Rica mögött. A csoport másik mérkőzésén Costa Rica nem erőltette meg magát: egy gólnélküli döntetlennel behúzta a csoport első helyét. .

P.A.
Címkék:
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó