Lelőttek egy ukrán katonai szállítógépet
Lelőttek egy IL-76 típusú ukrán katonai szállító repülőgépet szombatra virradóan a kelet-ukrajnai Luhanszk közelében.
2014. június 14. 08:51

- erősítette meg az ukrán védelmi minisztérium az erről szóló sajtóhíreket. A CNN amerikai hírtelevízió ukrán katonai forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy legkevesebb 49 ember volt a fedélzeten.

A gép éppen a luhanszki repülőtér felé közeledett. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a gépen tartózkodók közül hányan haltak meg vagy élték túl a támadást. A minisztérium szerint többen életüket vesztették.

Kijev az oroszbarát szakadárokat tette felelőssé a támadásért. A minisztérium közölte, hogy a repülő katonákat, valamint felszerelést és ellátmányt szállított. "A terroristák orvul nagy kaliberű gépfegyverrel lőttek" - fogalmazott szombat reggel ismertetett közleményében a védelmi minisztérium, amely együttérzését fejezte ki a halottak családjainak. A szeparatisták Zenit típusú rakétákat is használtak.

Az ukrán hadsereg éppen az előző nap foglalta vissza Mariupol várost az oroszbarát szakadár lázadóktól. Luhanszkban és környékén - csakúgy, mint Donyeckben - hetek óta tart az ukrán hadsereg "terrorellenes hadművelete" az ottani oroszbarát szeparatisták ellen, akik kikiáltották a "luhanszki népköztársaságot".

hirado.hu - MTI
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó