Heves zivatarokkal érkezik a lehűlés
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt 15 megyére, heves zivatarok miatt 11 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.
2014. június 11. 10:18

Az OMSZ számításai szerint ma délutántól a Duna-Tisza-köze nyugati és a Dunántúl keleti részén elszórtan várható zivatarok kialakulása. Az északról dél felé áthelyeződő zivatarokat viharos (60-90 km/h) szél, intenzív csapadék (rövid idő alatt 20 mm feletti összeg) és jégeső kísérheti. Egy-egy helyen heves kísérőjelenségek (90-100 km/h-s szélroham, 2 cm-nél nagyobb átmérőjű jég) kialakulásához is megfelelőek a feltételek.

A napi előrejelzés szerint többnyire mégis napos időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között, északkeleten kevéssel 31 fok alatt alakul. Késő estére 22 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

hirado.hu/met.hu nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó