Szépségápolás hőség idején
A forró nyári napok jelentősen megterhelik a szervezetet. A szervezet hőszabályozó képességét az életkor, a testsúly, a fizikai erőnlét, az egészségi állapot, a táplálkozás és a gyógyszerszedés is befolyásolja, ezért fontos, hogy alkalmazkodjunk a meleg, forró napokhoz.
2014. június 10. 14:41

Mit tehetünk?

A legfontosabb, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról. Lehetőleg vizet, teát, szénsavmentes üdítőt igyunk, de jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek fogyasztása is. Kerüljük azonban a kávét, az alkoholos italokat, a cukros, szénsavas üdítőket.

Ajánlott langyos, vagy hideg vízzel zuhanyozni naponta akár többször is. Ha megtehetjük, töltsünk naponta pár órát légkondicionált helyiségben. Érdemes széles karimájú kalapot, napszemüveget és világos színű, bő szabású pamut öltözetet viselni, valamint a bőrtípusnak megfelelő fényvédőkrémet használni.

Kánikulában is csinosan

Többet kell törődni hajunkkal és bőrünkkel a nyári időszakban. A tenger illetve az uszoda vize és a napsugarak együttes hatása nem igazán tesz jót sem a bőrnek, sem a hajnak, ezért különleges bánásmódot érdemelnek.

A cikk folytatásához kattintson!

Harmónia
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó