Szépségápolás hőség idején
A forró nyári napok jelentősen megterhelik a szervezetet. A szervezet hőszabályozó képességét az életkor, a testsúly, a fizikai erőnlét, az egészségi állapot, a táplálkozás és a gyógyszerszedés is befolyásolja, ezért fontos, hogy alkalmazkodjunk a meleg, forró napokhoz.
2014. június 10. 14:41

Mit tehetünk?

A legfontosabb, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról. Lehetőleg vizet, teát, szénsavmentes üdítőt igyunk, de jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek fogyasztása is. Kerüljük azonban a kávét, az alkoholos italokat, a cukros, szénsavas üdítőket.

Ajánlott langyos, vagy hideg vízzel zuhanyozni naponta akár többször is. Ha megtehetjük, töltsünk naponta pár órát légkondicionált helyiségben. Érdemes széles karimájú kalapot, napszemüveget és világos színű, bő szabású pamut öltözetet viselni, valamint a bőrtípusnak megfelelő fényvédőkrémet használni.

Kánikulában is csinosan

Többet kell törődni hajunkkal és bőrünkkel a nyári időszakban. A tenger illetve az uszoda vize és a napsugarak együttes hatása nem igazán tesz jót sem a bőrnek, sem a hajnak, ezért különleges bánásmódot érdemelnek.

A cikk folytatásához kattintson!

Harmónia
  • EURO-2020 - Bravúros döntetlen a világbajnok ellen
    A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
  • Orbán Viktor: Mi történt a mi Európai Uniónkkal?
    A miniszterelnök értékelése szerint a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.
  • Áder: a történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van
    A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van, ezért volt becsületbeli ügyünk helyreállítani II. Rákóczi Ferenc borsi várkastélyát - jelentette ki Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a felvidéki Borsiban, ahol Zuzana Caputová szlovák államfővel közösen részt vett és beszédet mondott a magyar állami támogatással felújított Rákóczi-várkastély átadásán szombaton.
MTI Hírfelhasználó