Szépségápolás hőség idején
A forró nyári napok jelentősen megterhelik a szervezetet. A szervezet hőszabályozó képességét az életkor, a testsúly, a fizikai erőnlét, az egészségi állapot, a táplálkozás és a gyógyszerszedés is befolyásolja, ezért fontos, hogy alkalmazkodjunk a meleg, forró napokhoz.
2014. június 10. 14:41

Mit tehetünk?

A legfontosabb, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékpótlásról. Lehetőleg vizet, teát, szénsavmentes üdítőt igyunk, de jót tesz a paradicsomlé, az aludttej, a kefir, a joghurt és a levesek fogyasztása is. Kerüljük azonban a kávét, az alkoholos italokat, a cukros, szénsavas üdítőket.

Ajánlott langyos, vagy hideg vízzel zuhanyozni naponta akár többször is. Ha megtehetjük, töltsünk naponta pár órát légkondicionált helyiségben. Érdemes széles karimájú kalapot, napszemüveget és világos színű, bő szabású pamut öltözetet viselni, valamint a bőrtípusnak megfelelő fényvédőkrémet használni.

Kánikulában is csinosan

Többet kell törődni hajunkkal és bőrünkkel a nyári időszakban. A tenger illetve az uszoda vize és a napsugarak együttes hatása nem igazán tesz jót sem a bőrnek, sem a hajnak, ezért különleges bánásmódot érdemelnek.

A cikk folytatásához kattintson!

Harmónia
  • Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás
    Az oltás működik, Magyarország működik – erősítette meg Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján elmondott beszédében. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a gazdaság repülőrajtot vett, így képesek leszünk elérni az 5,5 százalékos növekedést is az év végére. A gyermekeseknek és a nyugdíjasoknak ígért támogatásokat semmi nem veszélyezteti. – Hiába hátráltatja Brüsszel a helyreállítási alap kifizetését, a kormány már megelőlegezte az újraindítási programokra szánt összeget – magyarázta a kormányfő. Szerinte Brüsszel elárulja Európát a migrációhoz való hozzáállásával.
  • „Jakab Péter a világ egyetlen bohóca, akinek testőrei is vannak”
    Részletesen reagált a baloldal vádjaira mai parlamenti felszólalásában Orbán Viktor, bár megjegyezte, a baloldalt a valóság egyáltalán nem érdekli, össze-vissza beszélnek. Jakab Péterrel kapcsolatban a miniszterelnök kijelentette, ő csak egy bohóc, akit nem kell komolyan venni. Azt is mulatságosnak tartotta Orbán, hogy Gyurcsány Ferenc akarja kioktatni a jobboldalt morális kérdésekben.
  • Néhány órás leállással indult ma reggel az előválasztás
    A szombati teljes összeomlás után a baloldali pártok, és az előválasztás szervezői ma reggelre hirdették meg kampányeseményük újraindítását. Ennek ellenére honlapjukon nagyjából reggel nyolc és tizenegy óra között továbbra sem lehetett online szavazni. A hibát később helyreállították, a négylépcsős online szavazási folyamat első fokáról már a második is elérhető: Lehet időpontot foglalni az ún. online azonosításra.
MTI Hírfelhasználó