Milyen feladatot vállalt Bajnai az ország lejáratására?
A Fidesz választ vár arra, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon milyen feladatot vállalt magára a Dániában tartott Bilderberg-találkozón.
2014. június 4. 19:07
Kapcsolódó cikkeink
> Bajnai lebukott!

Selmeczi Gabriella, a kormánypárt szóvivője szerint "a világ leggazdagabb bankárjainak és multimilliárdosoknak" a találkozójára nem véletlenül Bajnai Gordont hívták meg Magyarországról, tudták ugyanis, kire számíthatnak "a magyar érdekek elárulásában".

A hírek szerint - folytatta, utalva a Magyar Nemzet információira - a dániai tanácskozáson szó volt Magyarországról, azon belül a kormány gyengítéséről. Úgy hírlik, meg is állapodtak, hogy ennek legjobb módja, ha a kormányzó pártot megpróbálják összemosni a szélsőjobboldallal - mondta a szóvivő.

Hozzátette, ha "akár itthon, akár a nemzetközi politikában találkozni fogunk ezzel a jelenséggel (...), akkor tudni fogjuk, hogy valójában kik állnak mögötte".

Szavai szerint "Bajnai Gordon és milliárdos barátai el akarják szigetelni Magyarországot, és le akarják rombolni a hazánkba vetett nemzetközi bizalmat".

Selmeczi Gabriella ezért több kérdést is feltett a volt miniszterelnöknek, így például azt, hogy milyen feladatot vállalt magára "az ország lejáratása érdekében", és hogy mit ígért a "homályos" üzleti köröknek. A Fidesz arra is kíváncsi, mit és mennyit kap ezért Bajnai Gordon - tette hozz.

A szóvivőt kérdezték azzal kapcsolatban is, hogy a Válasz.hu hírportál arról ír: tavaly 51,4 millió forintos bevételre tett szert Bajnai Gordon egyszemélyes tanácsadócége, a politikus "luxemburgi, brit és francia infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó társaságoknak számlázott". Selmeczi Gabriella azt mondta: "Bajnai Gordon nagyon sokszor olyan tevékenységet fejt ki, amely nem a magyarok érdekét szolgálja". Az Együtt-PM szövetség vezetője kormányfőként és a mostani kampányban is bebizonyította, "mindig ellene volt a magyar érdekeknek" - fogalmazott.

A fideszes L. Simon László által benyújtott reklámadó-javaslatról a kormánypárt szóvivője kérdésre azt mondta, amikor a képviselőcsoport tárgyalja majd a javaslatot, a pro és kontra érveket egyaránt számításba fogják venni.

MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó