Érkeznek a zivatarok
Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Kora délutántól egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok.
2014. május 25. 10:47

A délelőtti órákban néhol, a déli, kora délutáni óráktól egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok kisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben, illetve a keleti határ közelében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. Zivatarokra legnagyobb számban a középső országrészben (várhatóan a tegnapi zivataros területtől nyugatabbra) a kb. Szeged-Budapest-Komárom vonalában számíthatunk. Az említett területeken zivatarok környezetében helyenként felhőszakadás (> 30 mm), viharos (60-80 km/h) szél, illetve néhol jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérő) alakulhat ki.

A Nyugat-Dunántúlon kisebb a csapadék kialakulásának valószínűsége.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak nyugaton, északnyugaton élénkül meg az északi szél, illetve zivatarok környezetében fordulnak elő erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 16, 21 fokig hűl le a levegő.

MTI nyomán
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó