Érkeznek a zivatarok
Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Kora délutántól egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok.
2014. május 25. 10:47

A délelőtti órákban néhol, a déli, kora délutáni óráktól egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok kisebb eséllyel a Dunántúl nyugati, délnyugati megyéiben, illetve a keleti határ közelében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 14 megyére elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki. Zivatarokra legnagyobb számban a középső országrészben (várhatóan a tegnapi zivataros területtől nyugatabbra) a kb. Szeged-Budapest-Komárom vonalában számíthatunk. Az említett területeken zivatarok környezetében helyenként felhőszakadás (> 30 mm), viharos (60-80 km/h) szél, illetve néhol jégeső (1 cm körüli vagy alatti átmérő) alakulhat ki.

A Nyugat-Dunántúlon kisebb a csapadék kialakulásának valószínűsége.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, csak nyugaton, északnyugaton élénkül meg az északi szél, illetve zivatarok környezetében fordulnak elő erős vagy viharos széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére 16, 21 fokig hűl le a levegő.

MTI nyomán
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó